Zanzibar

We verwelkomen je in Zanzibar, het majestueuze kruideneiland in de Indische Oceaan. Zanzibar heeft veel verschillende eilanden maar de twee belangrijkste zijn Unguja en Pemba en horen allemaal officieel bij Tanzania. Bij buitenlanders is Unguja bekend als Zanzibar. Het omhelst een exotische spirit met een interessante melange van het Midden-Oosten, India en de Swahili in de cultuur en het eten.

Ontdek de steegjes van het UNESCO beroemde Stone Town, ontsnap naar een relax resort omringd met witte stranden en de magie van het heldere water van de Indische Oceaan. Duiken, snorkelen, kajakken en boot tours zijn mogelijk om het geweldige marine leven van dichtbij te bewonderen. Het cultureel aanzien van Zanzibar is ontstaan doordat het altijd een meeting punt geweest is van tal van verschillende culturen. Fun fact; Freddie Mercury,van de band Queen, is geboren in Zanzibar, Tanzania.

Veiligheid:

Het contrast tussen arm en rijk in Zanzibar is groot als je bepaalde wijken in de grote steden vergelijkt met de plattelandsdorpjes. Het land is politiek stabiel en de criminaliteit is vrij laag, maar er kan natuurlijk nog steeds iets voorkomen zoals overal ter wereld. We kunnen je dus geen 100% veiligheidsgarantie geven. Maar geen reden tot zorgen, want wij regelen wel dat je verblijft en werkt in een veilig gebied. De nodige voorzichtigheid en alertheid is aan te raden zoals gebruikelijk tijdens reizen en verblijven in het buitenland. Tijdens onze speciale veiligheidssessie zullen we je bewust maken van alle do’s en don’ts in Zanzibar.

Supervisie en begeleiding:

Voor Let’s Go Zanzibar is Roel jouw contactpersoon waarmee je de voorbereiding en organisatie van je reis doet. Hij is woonachtig in Nederland, maar heeft vele jaren woon en werkervaring in Afrika. Supervisie en begeleiding in Zanzibar wordt verzorgd door betrouwbare stafleden van Let’s Go Africa’s partnerorganisaties. Wij werken samen met gekwalificeerde professionals op Bachelor en Master niveau die jou assisteren bij je project en je studieopdrachten.

Introductie:

De projectorganisatie in Zanzibar wordt vooraf ingelicht over jouw komst met persoonlijke informatie, voorkeuren, projectplan, aankomstdatum en duur van jouw verblijf. De partnerorganisatie en jouw supervisor in Zanzibar brengen jou bij aankomst naar je woon/werkplek en zorgen voor geschikte werk- en leefomstandigheden. De eerste dagen wordt je rondgeleid en laten ze je kennis maken met de lokale levensstijl, cultuur en zorgen ze dat je welkom, veilig en comfortabel voelt tijdens de rest van je verblijf.

Accommodatie:

Je kan verblijven in een internationaal vrijwilligershuis. Neem contact op voor de mogelijkheden en kosten.

Vragen of problemen:

Wanneer je vragen of problemen hebt tijdens jou verblijf die je niet kunt oplossen met je lokale supervisor, dan is Roel altijd bereid om daarbij te helpen. Met zijn persoonlijke werk- en leef ervaring in Afrika, zal Roel zijn uiterste best doen om jou een overweldigende ervaring te laten beleven in Zanzibar.

Have a cookie

Let’s Go Africa uses Google Analytics to help us understand how you use the site and ways that we can improve your experience.