Project details

Land

Categorie

Construction

Construction

Start periode

1st Monday of the month

Minimale verblijfsduur

2 weken

Aantal personen

1 person

Vakgebieden

Engineering, Technical, Construction , Social work


Land

Categorie

Construction

Construction

Start periode

1st Monday of the month

Minimale verblijfsduur

2 weken

Aantal personen

1 person

Vakgebieden

Engineering, Technical, Construction , Social work

Minor, Stage, Vrijwilligerswerk

Construction project, Swaziland

AA community development and wildlife research organization, Swaziland was Founded in 2004. Combining internships/volunteer work in social development and education with adventure tours. Our builder is an experienced Swazi builder and we build according to Swaziland regulations. Our projects are generally small community projects and don’t necessarily include survey or design experience, or equipment. We mix cement by hand and make our own bricks wherever possible.

Project omschrijving
De vacature
De faciliteiten
De kosten

Vacature eisen

 • Fully Self-funded, however we do encourage fundraising or crowdfunding
 • Passionate and capable in your field
 • Excellent teamwork and people skills
 • Proactive and take initiative

Stories

53 beoordelingen met een gemiddeld cijfer van 4.8 / 5.

Image

frequently asked questions

Is het veilig in het Afrikaanse land waar ik heen wil?

Ieder programmaland is anders qua veiligheid, maar in de landen van onze projecten is normaal gesproken politieke stabiliteit en we houden altijd nauw contact hierover met onze partners. Criminaliteit verschilt per land en hier gaan we dan ook uitgebreid op in bij ons veiligheidsgesprek voor vertrek. We kunnen nooit garanties afgeven, maar doen er natuurlijk alles aan om je verblijf zo veilig mogelijk te maken samen met de lokale begeleiders.

Ik wil graag (als vrouw) alleen naar Afrika gaan, kan dat?

Jazeker, alleen is het ene land/partnerproject wel meer geschikt dan de ander. Hier geven we graag persoonlijk advies over.

Hoe kan ik mij voorbereiden omtrent veiligheid?

Lees je goed in over de veiligheid in het land waar je heen gaat tevens in onze brochure. Neem het veiligheidsadvies tijdens het laatste gesprek van LGA zeer serieus. Volg altijd het advies op van de lokale begeleiders en liever te voorzichtig dan te naïef!

Kan ik een project doen met kwetsbare kinderen?

 • Jazeker, maar er moet wel gewerkt worden volgens bepaalde richtlijnen ter bescherming van de kinderen.
 • Wij werken NIET met weeshuizen aangezien er wereldwijd veel opspraak is en we hierin geen risico willen lopen. Wel kan het zijn dat er binnen scholen naschoolse opvang is voor onder andere wees- en kwetsbare kinderen waar je mee werkt.
 • I.v.m. eventuele hechtingsproblematiek bij kinderen is van belang dat je geen zorgtaken op je neemt of overneemt van lokale verzorgers en dat je duidelijk bent naar de kinderen dat je er tijdelijk bent om ze te begeleiden en te spelen en na bepaalde tijd weer terug naar huis gaat. Houd een professionele afstand.

Wat is jullie beleid om de rechten van het kind te beschermen?

 • Screening: er wordt zorgvuldig gekeken met wie we gaan samenwerken door achtergrond, werkervaring en eventueel referenties te checken.
 • Persoonlijk contact: door middel van regelmatig contact voor vertrek per email en in persoon, weten we wie we sturen.
 • Overeenkomsten: naast de informatiebrochure verplichten we iedereen om een stage/vrijwilligersovereenkomst te tekenen waarin we alle afspraken hebben staan die de uitgangspunten zijn van ons beleid. Daarbij verstrekken we een informatie folder van Better Care Network over het werken met kwetsbare kinderen in het buitenland.
 • Code of Conduct: document die we iedereen vooraf laten tekenen waarin we alle ethische richtlijnen hebben opgenomen.
 • Verklaring Omtrent Gedrag: vrijwilligers/stagiaires zijn verplicht om dit voor vertrek op te vragen bij de gemeente en aan ons te overhandigen om eventuele betrokkenheid met politie/justitie meteen duidelijk te krijgen. Onze lokale partnerorganisaties kunnen dit ook vereisen. Geen V.O.G., geen stage/werkplek!
MA. Roel van Hout
Let’s connect
MA. Roel van Hout
General Manager Let’s Go Africa

Daag jezelf uit door tijdelijk uit je comfortzone te stappen


Maak een verschil door een projectbeschrijving voortkomend uit lokale behoeften


Werk samen met de lokale gemeenschap voor een betere toekomst

Have a cookie

Let’s Go Africa gebruikt Google Analytics om te begrijpen hoe je de site gebruikt en manieren te vinden om je ervaring te verbeteren.