Ervaringen

Tanzania
2023

Via Let’s go Africa hebben wij de beklimming van de Kilimanjaro geregeld. We vonden het moeilijk om vanaf deze kant van de wereld iets te boeken en er dan zeker van te zijn dat het geld goed terecht komt. Veel operators zijn aangesloten bij grotere organisaties en wij willen graag lokaal mensen helpen. Na veel zoeken kozen wij ervoor om het via Let’s go Africa te laten lopen. Zij regelen verder alles en brengen je in contact met een lokale operator. Onze gidsen waren geweldig, ze spraken goed Engels en waren erg vriendelijk en grappig. De spullen die je meekrijgt op je 6-daagse trekking waren erg goed onderhouden. De tenten, de stoelen en het eten zijn allemaal van erg goede kwaliteit (in tegenstelling tot andere groepen die je ziet op de berg). De porters die je meekrijgt spreken niet fantastisch Engels maar het contact met deze mannen maakt de hele ervaring echt compleet. Ze staan non-stop voor je klaar. Al met al is de conclusie dat de prijskwaliteit verhouding gewoon heel erg goed is. Erg compleet pakket en goed geprijsd. Alles is echt heel erg compleet verzorgd en er is letterlijk niets wat ik anders zou hebben gewild aan deze reis. Super!!!

Lees meer

Mozambique
2023

Mijn avontuur in Tofo, Mozambique was een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Ik heb, voor mijn opleiding biologie, 10 weken als vrijwilliger meegelopen in het mariene onderzoekscentrum en de bijbehorende duikschool.
Ik heb tijdens deze reis enorm veel geleerd. Zo heb ik tientallen keren gedoken en oceaan safari’s gehad waarmee we de meest prachtige dieren en koraalriffen hebben kunnen zien. De onderwaterwereld van Mozambique is werkelijk adembenemend.
Tijdens mijn tijd in Mozambique heb ik niet alleen de natuurlijke schoonheid van het land leren kennen, maar ook de sociale en economische realiteit. Het heeft me zeer bewust gemaakt van de privileges die we in Nederland hebben en heeft mijn perspectief op de wereld veranderd.
Een van de meest waardevolle aspecten van deze reis was het feit dat ik vrienden heb gemaakt voor het leven. De mensen die ik ontmoette, zowel medereizigers als lokale bewoners, hebben mijn reis nog specialer gemaakt. De gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale bevolking hebben me diep ontroerd, en ik voelde me te allen tijde veilig en welkom in dit prachtige land.
Roel van Let's Go Africa verdient een speciale vermelding. Zijn professionele begeleiding en zorgzaamheid hebben de reis naadloos en zorgeloos gemaakt. Dankzij zijn expertise was alles altijd duidelijk en georganiseerd.
Al met al kan ik met overtuiging zeggen dat deze reis naar Tofo, Mozambique met Let's Go Africa een levensveranderende ervaring was. Ik zou het absoluut iedereen aanraden die op zoek is naar avontuur, persoonlijke groei en een diepgaande kennismaking met een prachtig land en zijn gastvrije mensen. Het was een reis vol ontdekkingen, vriendschap en onvergetelijke momenten.

Lees meer

Mauritius
2023

Ik heb Mauritius ervaren als een heel mooi en open land waar veel verschillende culturen in vrede samenleven.
Omdat ik assistent was van de projectingenieur, kreeg ik elke dag taken en werd ik niet slechts voor één project ingezet. Meestal ontwierp ik zwembaden voor veel verschillende projecten. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd, vooral over waterfiltratie.
Naast mijn werkervaring heb ik ook de Mauritiaanse cultuur, veel nieuwe vrienden en het hele eiland Mauritius leren kennen. Ik denk dat de begeleiding van LGA mij enorm heeft geholpen en de hele procedure voor mij minder ingewikkeld heeft gemaakt.
Ik zou het zeker aanraden, want voor mij was het een geweldige ervaring om een paar maanden in een ontwikkelingsland te wonen en die zal nooit vergeten worden. Door de infrastructuur van het land en de levensomstandigheden van sommige plaatselijke bewoners te zien, helpt het ons nederig te maken en ons leven in Europa nog meer te laten waarderen.

Lees meer

Mauritius
2023

Let’s go Africa was ongelooflijk behulpzaam bij het organiseren van mijn stage in Rodrigues (Mauritius) en hun partner. De organisatie verliep soepel en ik hoefde me bij aankomst nergens zorgen over te maken, want alles was geregeld. Ik heb een geweldige tijd gehad en zou het absoluut aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een leuke maar uitdagende stage/vrijwilligerswerk. De mensen waren aardig, vriendelijk en ik voelde me de hele tijd daar heel veilig, en laat me niet eens beginnen over hoe mooi het land is!

Lees meer

frequently asked questions

Waarom zou ik kiezen voor Let’s Go Africa (LGA)?

 • Ontstaan uit passie van Noor en Roel die beide sinds 2006 ervaring hebben met studeren, ontwikkelingswerk, reizen en leven in Afrika.
 • Alle landen en partner organisaties zijn persoonlijk bezocht en gescreend
 • Kleinschaligheid; geen extra personeel of kantoorkosten focus op persoonlijke ervaring
 • Goedkoper dan vrijwel alle andere organisaties in dezelfde programmalanden (gebleken uit onafhankelijk marktonderzoek in service prijs en accommodatiekosten)
 • Projectopdrachten en professionele vacatures op maat vanuit lokale behoeften om te streven naar duurzaamheid

Wat zit er in het service pakket van LGA?

 • Individuele projectbeschrijving die voldoet aan alle criteria (persoonlijk, jouw school en de partnerorganisatie)
 • Let’s Go Africa informatiegids
 • Voorbereiding en veiligheidsbijeenkomst voor jouw bestemming
 • Organisatie van accommodatie & transport
 • Visum, vaccinaties, verzekeringen, paspoort en vluchtboekingsassistentie
 • Airport pick up & introductie programma
 • Gratis aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Professionele supervisie en binnenlandse begeleiding
 • Constante snelle en directe communicatie met jouw contactpersoon
 • Informele feedbacksessie bij terugkomst
 • Let’s Go Africa certificaat bij voltooiing

Kan ik ook mijn Minor doen in Afrika i.p.v. stage/vrijwilligerswerk?

Jazeker, allerlei Minor, buitenland studie en onderzoeksopdrachten zijn mogelijk.

Bieden jullie ook reisservice aan en hoe werkt dat?

Ja, voor onze bestemmingen in Afrika bieden we volledig georganiseerde reizen en reisservice op maat aan uit persoonlijke ervaring. Op de Travel 4 Charity en Home pagina onder bestemmingen, kan je klikken op de landen waar alle unieke reisopties beschreven staan.

Hebben jullie reis met vrijwilligerswerk combinatie opties?

In verschillende landen hebben we uitdagende combinatie pakketten. Neem voor meer informatie contact op met ons.

Wat is Travel 4 Charity?

Travel 4 Charity is een uniek concept waarmee je altijd een lokale partnerorganisatie financieel ondersteunt. T4C kan via een volledig georganiseerde reiservaring of jouw reis helemaal op maat. Optioneel kan je de ontwikkelingswerk organisatie van dichtbij ervaren, bekijken waar je steun terecht komt en er zelfs samenwerken.

Hoeveel van mijn reis gaat naar het goede doel en naar wie?

Minimaal 10% van LGA servicepakket kosten. Bekijk op de landenpagina's per reis welke partnerorganisatie we ondersteunen.

Gaat er altijd geld naar het goede doel via Travel 4 Charity?

Absoluut! De steun voor Travel 4 Charity goede doelen is een zekerheid voor iedere reis ongeacht XMS deelname en betreft minimaal 10% van LGA servicepakket kosten.

Kan ik verschillende projecten combineren?

In overleg is er veel mogelijk, dus we horen graag je voorkeur!

Ik ben afgestudeerd/gepensioneerd of neem een sabbatical, kan ik een project via LGA doen?

Absoluut! Mensen met ervaring zijn vaak extra waardevol bij onze projecten.

Kunnen we ook in tweetallen of groepen gaan?

Zeker, dit is zelfs aan te raden.

Moet ik Nederlander zijn om deel te nemen?

Nee, iedereen die naar Afrika wil gaan is welkom om ons te benaderen.

Wat is de minimum leeftijd?

18 jaar. Maar we kunnen in sommige gevallen of onder begeleiding van een volwassene uitzonderingen bespreken.

Helpt LGA ook met vlucht/visum organiseren?

Wat is het annuleringsbeleid?

 • Registratiekosten en aanbetalingskosten zijn ten alle tijden niet-restitueerbaar.
 • Vergoeding van 50% van de resterende LGA bemiddelingskosten en de volledige accommodatie/tour kosten minus €145 annuleringskosten, bij annulering uiterlijk 60 dagen voor vertrek voor LGA stagiaire/vrijwilliger/reiziger in kwestie, bij een van de volgende redenen voor annuleren:
 • Ziekte of ongevallenletsel, van dien aard dat gezien de lichamelijke en/of psychische toestand van de betrokkene ‘op medische indicatie’ niet aan de reis kan worden deelgenomen.
 • Ernstige ziekte, ernstig ongevallenletsel of overlijden van niet-meereizende familieleden in de eerste of tweede graad. Er moet sprake zijn van een zorgwekkende toestand, waarbij voor het leven van de betrokkene moet worden gevreesd.
 • Annulering met ander dan bovengenoemde redenen of binnen 60 dagen voor vertrek (ondanks bovenstaande redenen), geeft geen enkel recht op vergoeding van bemiddelingspakketkosten en/of accommodatiekosten betaald aan LGA of onze partners.
Have a cookie

Let’s Go Africa gebruikt Google Analytics om te begrijpen hoe je de site gebruikt en manieren te vinden om je ervaring te verbeteren.