Ervaringen

Tanzania
2023

In het najaar van 2022 heb ik 3,5 maand in Tanzania doorgebracht. Tanzania is een prachtig land met veel uitersten. Het ene weekend sta je midden in de Serengeti en beleef je een prachtige safari als een toerist. Het andere weekend zet je je samen met de lokale bevolking in om projecten te ontwikkelen. Ik heb dit gedaan bij een women empowerment project in Arusha. We hebben vrouwen uit de omgeving geholpen met hun weg naar de arbeidsmarkt, gaven Engelse lessen, seksuele voorlichting en zorgden dat het project ook in de toekomst goed zal blijven lopen. In zo’n soort ervaring leer je ook waar je eigen krachten liggen: Hoe zorg je dat je goed samenwerkt in een intercultureel team? Hoe pak je een probleem aan? Hoe bewust ben je van je eigen vooroordelen?
Naar mijn mening is vrijwilligerswerk dé manier om een land te leren kennen. Aan het begin denk je misschien ‘waar moet ik in hemelsnaam beginnen?’ maar daarin helpen Roel en Noor je ontzettend goed. Als je op vakantie gaat zie je maar één kant van een land. Pas als je er gaat werken kom je echt in contact met de bevolking en de cultuur. Je eet lokale gerechten, gaat naar dezelfde markt, wast op dezelfde manier je kleren, leert de taal etc. Je krijgt een unieke blik in een cultuur die je anders nooit zou krijgen. Het feit dat het een ontwikkelingsland is, maakt je bewust van je eigen privileges en verbreed je blik. Al met al een enorm waardevolle tijd die ik niet had willen missen.

Lees meer

Tanzania
2023

Ik heb stage gelopen op een boerderij in Tanzania en geleerd hoe ze duurzaam te werk gaan daar. Het project was super en de organisatie was perfect. De begeleiding was top; mensen waren heel aardig en hielpen je overal bij. De accommodatie was heel relaxt en de werknemers waren super aardig. Goede vrienden aan overgehouden. Ik zou Let’s Go Africa aanraden aangezien je goede begeleiding en voorbereiding krijgt vooraf aan je reis. Je moet er wel rekening mee houden dat je het meeste zelf moet regelen.

Lees meer

Zuid Afrika
2023

Ik heb 3 maanden stage mogen lopen bij een NGO in Kaapstad, dit was echt een super ervaring. Het stage bedrijf was ontzettend leuk waar ik met open armen werd ontvangen door iedereen in het bedrijf. Het huis waarin ik woonde was super leuk met alle voorzieningen (vaatwasser, tuin, wasmachine, chill hoek). Het stage bedrijf was ook nog eens op loopafstand van huis en dicht gelegen bij een supermarkt. Ook woonde ik met een hele leuk groep samen waarmee we bijna elke dag wel een activiteit ondernamen. Kaapstad zelf als stad is echt ontzettend leuk met zoveel activiteit mogelijkheden en verschillende soorten natuur. Het is echt een aanrader om via LGA naar Kaapstad te gaan!!!

Lees meer

Zanzibar
2023

Ik vind Zanzibar fantastisch. Iedereen was super vriendelijk en we voelden ons erg welkom door de mensen. De stranden en de natuur was prachtig, maar de mensen in dit land hebben alles toch echt net wat mooier gemaakt. De ervaring zelf om les te geven in Zanzibar vond ik waanzinnig, elke dag gingen we weer met plezier naar de school en hadden we er veel zin in. We hebben genoten van de kinderen/ de leraren en vooral veel geleerd. Ik heb zelden in mijn leven zoiets waardevols meegemaakt. Ik kan dit project via LGA aan iedereen aanraden. Roel en Noor denken echt met je mee, ze kijken samen mee wat het beste bij je past en zo kom je bij de perfecte reis. Mocht je ergens mee zitten, proberen ze ook op een aftstand te helpen mocht dit nodig zijn.

Lees meer

frequently asked questions

Waarom zou ik kiezen voor Let’s Go Africa (LGA)?

 • Ontstaan uit passie van Noor en Roel die beide sinds 2006 ervaring hebben met studeren, ontwikkelingswerk, reizen en leven in Afrika.
 • Alle landen en partner organisaties zijn persoonlijk bezocht en gescreend
 • Kleinschaligheid; geen extra personeel of kantoorkosten focus op persoonlijke ervaring
 • Goedkoper dan vrijwel alle andere organisaties in dezelfde programmalanden (gebleken uit onafhankelijk marktonderzoek in service prijs en accommodatiekosten)
 • Projectopdrachten en professionele vacatures op maat vanuit lokale behoeften om te streven naar duurzaamheid

Wat zit er in het service pakket van LGA?

 • Individuele projectbeschrijving die voldoet aan alle criteria (persoonlijk, jouw school en de partnerorganisatie)
 • Let’s Go Africa informatiegids
 • Voorbereiding en veiligheidsbijeenkomst voor jouw bestemming
 • Organisatie van accommodatie & transport
 • Visum, vaccinaties, verzekeringen, paspoort en vluchtboekingsassistentie
 • Airport pick up & introductie programma
 • Gratis aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Professionele supervisie en binnenlandse begeleiding
 • Constante snelle en directe communicatie met jouw contactpersoon
 • Informele feedbacksessie bij terugkomst
 • Let’s Go Africa certificaat bij voltooiing

Kan ik ook mijn Minor doen in Afrika i.p.v. stage/vrijwilligerswerk?

Jazeker, allerlei Minor, buitenland studie en onderzoeksopdrachten zijn mogelijk.

Bieden jullie ook reisservice aan en hoe werkt dat?

Ja, voor onze bestemmingen in Afrika bieden we volledig georganiseerde reizen en reisservice op maat aan uit persoonlijke ervaring. Op de Travel 4 Charity en Home pagina onder bestemmingen, kan je klikken op de landen waar alle unieke reisopties beschreven staan.

Hebben jullie reis met vrijwilligerswerk combinatie opties?

In verschillende landen hebben we uitdagende combinatie pakketten. Neem voor meer informatie contact op met ons.

Wat is Travel 4 Charity?

Travel 4 Charity is een uniek concept waarmee je altijd een lokale partnerorganisatie financieel ondersteunt. T4C kan via een volledig georganiseerde reiservaring of jouw reis helemaal op maat. Optioneel kan je de ontwikkelingswerk organisatie van dichtbij ervaren, bekijken waar je steun terecht komt en er zelfs samenwerken.

Hoeveel van mijn reis gaat naar het goede doel en naar wie?

Minimaal 10% van LGA servicepakket kosten. Bekijk op de landenpagina's per reis welke partnerorganisatie we ondersteunen.

Gaat er altijd geld naar het goede doel via Travel 4 Charity?

Absoluut! De steun voor Travel 4 Charity goede doelen is een zekerheid voor iedere reis ongeacht XMS deelname en betreft minimaal 10% van LGA servicepakket kosten.

Kan ik verschillende projecten combineren?

In overleg is er veel mogelijk, dus we horen graag je voorkeur!

Ik ben afgestudeerd/gepensioneerd of neem een sabbatical, kan ik een project via LGA doen?

Absoluut! Mensen met ervaring zijn vaak extra waardevol bij onze projecten.

Kunnen we ook in tweetallen of groepen gaan?

Zeker, dit is zelfs aan te raden.

Moet ik Nederlander zijn om deel te nemen?

Nee, iedereen die naar Afrika wil gaan is welkom om ons te benaderen.

Wat is de minimum leeftijd?

18 jaar. Maar we kunnen in sommige gevallen of onder begeleiding van een volwassene uitzonderingen bespreken.

Helpt LGA ook met vlucht/visum organiseren?

Wat is het annuleringsbeleid?

 • Wanneer je zelf besluit te annuleren kom je in geen enkel geval in aanmerking voor een restitutie van de registratiekosten. Alleen wanneer LGA geen geschikte plek voor je kan vinden storten we de helft van de registratiekosten terug op je rekening.
 • Vergoeding van 50% van de LGA bemiddelingspakketkosten en 100% van de accommodatiekosten bij annulering uiterlijk 40 dagen voor vertrek voor LGA stagiaire/vrijwilliger/reiziger in kwestie, bij een van de volgende redenen voor annuleren:
 • Ziekte of ongevallenletsel, van dien aard dat gezien de lichamelijke en/of psychische toestand van de betrokkene ‘op medische indicatie’ niet aan de reis kan worden deelgenomen.
 • Ernstige ziekte, ernstig ongevallenletsel of overlijden van niet-meereizende familieleden in de eerste of tweede graad. Er moet sprake zijn van een zorgwekkende toestand, waarbij voor het leven van de betrokkene moet worden gevreesd.
 • Annulering met ander dan bovengenoemde redenen of binnen 40 dagen voor vertrek (ondanks bovenstaande redenen), geeft geen enkel recht op vergoeding van bemiddelingspakketkosten en/of accommodatiekosten betaald aan LGA of onze partners.
Have a cookie

Let’s Go Africa gebruikt Google Analytics om te begrijpen hoe je de site gebruikt en manieren te vinden om je ervaring te verbeteren.