Ervaringen

Ghana
2022

Voor een stage ben ik 2 maanden naar Ghana geweest waar ik in het ziekenhuis heb gewerkt. Het was een hele bijzondere en leerzame ervaring! De mensen in Ghana zijn allemaal super vriendelijk en erg behulpzaam. Ik heb onderzoek gedaan naar malaria, en het was erg fijn dat ik al mijn vragen aan iedereen kon stellen. Ook de host was super vriendelijk, hij heeft mij goed begeleid en ik kon met al mijn vragen bij hem terecht. De begeleiding vanuit Let’s Go Africa was fijn, ze hielpen me goed op weg.
Ik raad iedereen aan om naar Ghana, of een ander land in Afrika, te gaan. Het is echt een top ervaring en het is erg goed voor je zelfontwikkeling!

Lees meer

Ghana
2022

Het was een bijzonder leerzame ervaring! In 5 weken tijd heb ik meer geleerd dan verwacht over het leven in Ghana en op mijn stage gebied.
Ghana heeft een super mooie cultuur waar ik me al snel thuis voelde. Mensen zijn heel gastvrij, aardig en vriendelijk overal. Ik vond het ontroerend wat voor mooie projecten ze daar allemaal hebben die bijzonder belangrijk werk doen voor de meest achtergestelde bevolking en kinderen. Ik heb deze projecten gefilmd en wil graag weer een keer terug in de toekomst. De projectmanager en mijn stagebegeleider is een van de meest bijzondere mensen die ik in Ghana heb ontmoet.
Ik was voldoende voorbereid voorafgaand aan de reis door LGA en ik adviseer anderen ook hiermee te gaan.

Lees meer

Mauritius
2022

Ik heb de bevolking van Mauritius ervaren als onwijs vriendelijk, gastvrij en trots op hun land. Ik heb mij geen seconde onveilig gevoeld in dit land. Elke local is enthousiast om studenten rond te leiden door het land en de onbekende plekken te laten zien. Mauritius zelf is een geweldig land. Je hebt niet door dat je in Afrika bent omdat het wat meer ontwikkeld is dan dat ik had verwacht. De natuur is adembenemend. Zeker een aanrader en een ervaring om nooit te vergeten. Ik had van te voren niet verwacht vrienden voor het leven te maken, dit is wel gebeurd.
Ik heb onderzoek gedaan naar de reden van het hoge aantal diabetes patiënten in Mauritius en een adviesrapport hierover geschreven. Ik zou graag terug willen om een project op te starten om diabetes eerder te ontdekken.
De begeleiding van Let’s Go Africa heb ik als heel fijn ervaren. Ze zijn duidelijk in alles en vragen regelmatig of alles goed gaat. Je kan laagdrempelig contact op zoeken.

Lees meer

Tanzania
2022

Tanzania en haar bevolking hebben echt mijn hart gestolen. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en warm en staan er altijd voor open om je te helpen. Het is super makkelijk om nieuwe mensen te leren kennen en je houd er al gauw nieuwe vrienden aan over. Iedereen wilt een praatje met je maken en er is altijd veel leven op straat. Tanzania zelf heeft erg veel te bieden en er is voor iedereen wel iets te doen. Daarnaast vond ik de natuur echt prachtig en had ik niet verwacht dat het zo groen zou zijn. De temperatuur in Arusha is overigens echt perfect, het voelt er niet te warm aan en dus handig wanneer je nog vanalles wilt doen.
Het was een ervaring om nooit meer te vergeten en waar ik super veel van heb geleerd. Ik denk dat het volgen van een stage in het buitenland je bepaalde inzichten en ervaringen geeft die je alleen op deze manier kunt krijgen. Je bevind je even in een totaal andere wereld dan die van jezelf wat ervoor zorgt dat je vanuit verschillende perspectieven naar situaties kan gaan kijken, en ik denk dat dat erg waardevol is. Je verruimt je blik op de wereld en ziet niet meer alles wat wij hebben als ‘normaal’. Deze reis heeft me geholpen te ontdekken in welke richting ik later wil gaan werken.
Ik denk dat het voor veel jongeren erg prettig is om via Let’s Go Africa dit avontuur aan te gaan omdat het je zeker helpt met de juiste voorbereiding

Lees meer

frequently asked questions

Waarom zou ik kiezen voor Let’s Go Africa (LGA)?

 • Ontstaan uit passie van Noor en Roel die beide sinds 2006 ervaring hebben met studeren, ontwikkelingswerk, reizen en leven in Afrika.
 • Alle landen en partner organisaties zijn persoonlijk bezocht en gescreend
 • Kleinschaligheid; geen extra personeel of kantoorkosten focus op persoonlijke ervaring
 • Goedkoper dan vrijwel alle andere organisaties in dezelfde programmalanden (gebleken uit onafhankelijk marktonderzoek in service prijs en accommodatiekosten)
 • Projectopdrachten en professionele vacatures op maat vanuit lokale behoeften om te streven naar duurzaamheid

Wat zit er in het service pakket van LGA?

 • Individuele projectbeschrijving die voldoet aan alle criteria (persoonlijk, jouw school en de partnerorganisatie)
 • Let’s Go Africa informatiegids
 • Voorbereiding en veiligheidsbijeenkomst voor jouw bestemming
 • Organisatie van accommodatie & transport
 • Visum, vaccinaties, verzekeringen, paspoort en vluchtboekingsassistentie
 • Airport pick up & introductie programma
 • Gratis aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Professionele supervisie en binnenlandse begeleiding
 • Constante snelle en directe communicatie met jouw contactpersoon
 • Informele feedbacksessie bij terugkomst
 • Let’s Go Africa certificaat bij voltooiing

Kan ik ook mijn Minor doen in Afrika i.p.v. stage/vrijwilligerswerk?

Jazeker, allerlei Minor, buitenland studie en onderzoeksopdrachten zijn mogelijk.

Bieden jullie ook reisservice aan en hoe werkt dat?

Ja, voor onze bestemmingen in Afrika bieden we volledig georganiseerde reizen en reisservice op maat aan uit persoonlijke ervaring. Op de Travel 4 Charity en Home pagina onder bestemmingen, kan je klikken op de landen waar alle unieke reisopties beschreven staan.

Hebben jullie reis met vrijwilligerswerk combinatie opties?

In verschillende landen hebben we uitdagende combinatie pakketten. Neem voor meer informatie contact op met ons.

Wat is Travel 4 Charity?

Travel 4 Charity is een uniek concept waarmee je altijd een lokale partnerorganisatie financieel ondersteunt. T4C kan via een volledig georganiseerde reiservaring of jouw reis helemaal op maat. Optioneel kan je de ontwikkelingswerk organisatie van dichtbij ervaren, bekijken waar je steun terecht komt en er zelfs samenwerken.

Hoeveel van mijn reis gaat naar het goede doel en naar wie?

Minimaal 10% van LGA servicepakket kosten. Bekijk op de landenpagina's per reis welke partnerorganisatie we ondersteunen.

Gaat er altijd geld naar het goede doel via Travel 4 Charity?

Absoluut! De steun voor Travel 4 Charity goede doelen is een zekerheid voor iedere reis ongeacht XMS deelname en betreft minimaal 10% van LGA servicepakket kosten.

Kan ik verschillende projecten combineren?

In overleg is er veel mogelijk, dus we horen graag je voorkeur!

Ik ben afgestudeerd/gepensioneerd of neem een sabbatical, kan ik een project via LGA doen?

Absoluut! Mensen met ervaring zijn vaak extra waardevol bij onze projecten.

Kunnen we ook in tweetallen of groepen gaan?

Zeker, dit is zelfs aan te raden.

Moet ik Nederlander zijn om deel te nemen?

Nee, iedereen die naar Afrika wil gaan is welkom om ons te benaderen.

Wat is de minimum leeftijd?

18 jaar. Maar we kunnen in sommige gevallen of onder begeleiding van een volwassene uitzonderingen bespreken.

Helpt LGA ook met vlucht/visum organiseren?

Wat is het annuleringsbeleid?

 • Wanneer je zelf besluit te annuleren kom je in geen enkel geval in aanmerking voor een restitutie van de registratiekosten. Alleen wanneer LGA geen geschikte plek voor je kan vinden storten we de helft van de registratiekosten terug op je rekening.
 • Vergoeding van 50% van de LGA bemiddelingspakketkosten en 100% van de accommodatiekosten bij annulering uiterlijk 40 dagen voor vertrek voor LGA stagiaire/vrijwilliger/reiziger in kwestie, bij een van de volgende redenen voor annuleren:
 • Ziekte of ongevallenletsel, van dien aard dat gezien de lichamelijke en/of psychische toestand van de betrokkene ‘op medische indicatie’ niet aan de reis kan worden deelgenomen.
 • Ernstige ziekte, ernstig ongevallenletsel of overlijden van niet-meereizende familieleden in de eerste of tweede graad. Er moet sprake zijn van een zorgwekkende toestand, waarbij voor het leven van de betrokkene moet worden gevreesd.
 • Annulering met ander dan bovengenoemde redenen of binnen 40 dagen voor vertrek (ondanks bovenstaande redenen), geeft geen enkel recht op vergoeding van bemiddelingspakketkosten en/of accommodatiekosten betaald aan LGA of onze partners.
Have a cookie

Let’s Go Africa gebruikt Google Analytics om te begrijpen hoe je de site gebruikt en manieren te vinden om je ervaring te verbeteren.