Ervaringen

Zanzibar
2024

Zanzibar is prachtig met zijn helderblauwe water en schitterende stranden. Ook de bevolking is erg sociaal. Ik voelde me erg veilig daar. Ik vond stage lopen zeker de moeite waard. Je wordt op veel vlakken sterker. Je ontwikkelt creativiteit en beseft hoe goed we het in Nederland hebben. Je krijgt ook de kans om veel handelingen uit te voeren die in Nederland niet mogelijk zijn, zoals assisteren bij operaties en bevallingen. Het project was leuk en leerzaam, maar omdat het een klein ziekenhuis is, hadden we binnen vier weken alle afdelingen al gezien en gebeurde er weinig spannends. Verder was alles goed geregeld. Het personeel in het ziekenhuis was ook zeer gastvrij en wilde ons overal bij betrekken. Ik zal de vrolijkheid en
dankbaarheid van de mensen nooit vergeten, evenals hun cultuur, inclusief de manier waarop ze eten en dansen. Het gevoel van samenzijn en niet op jezelf gericht zijn, blijft me bij. Verder waren we goed voorbereid; we doorliepen een checklist zodat we eigenlijk niets konden vergeten. Dit vond ik zelf erg prettig. Ook kregen we snel antwoord als we vragen hadden. Kortom, de begeleiding was goed.

Lees meer

Tanzania
2024

Tanzania is een prachtig land met mooie natuur en een vriendelijke bevolking. Ik voelde mij ook gelijk welkom en ik heb me altijd veilig gevoeld. Vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsland is een mooie ervaring waarbij je zeker iets kan betekenen. De accommodatie was schoon, er was lekker eten en de hosts waren erg vriendelijk, er was altijd wel iemand bereikbaar. Ik heb mij vooral beziggehouden met lesgeven, met name Engels, maar ook wiskunde, business, en eigen onderwerpen zoals verslaving, self-confidence, en mentale gezondheid. Wanneer er nodig is er begeleiding maar je bent vooral samen met andere vrijwilligers verantwoordelijk voor lessen etc,
dus initiatief nemen is belangrijk. Ik heb geleerd om uit mijn comfortzone te gaan en open te staan voor alle mensen en culturen. Vanuit LGA waren er voor mij genoeg contactmomenten. Ik kon altijd terecht met vragen en ik ben goed voorbereid!

Lees meer

Zuid Afrika
2024

Lees meer

Tanzania
2024

Ik vind Tanzania een fantastisch land. De mensen zijn ontzettend lief en verwelkomend, en de natuur is prachtig. Ik denk dat ik me er na twee dagen al thuis voelde. Ik heb twee projecten gedaan en twee outreaches. Ik vond het werken in het ziekenhuis heel gaaf. Ik heb hier ziektebeelden en casuïstiek voorbij zien komen waarvoor ik heel blij ben dat ik dit heb gezien. Ik vond hier wel de verantwoordelijkheid groot. Ik heb al heel veel handelingen zelfstandig uitgevoerd. Een flinke barrière is toch die van de taal. Patiënten en familie praten onderling KiSwahili dus met frequent vragen kwamen we dan eindelijk achter een diagnose die we begrepen maar een beleid dat we begrepen zat er niet in. Mijn tijd in het Medical Centre was heel anders. Het personeel leek hoger opgeleid, de zorg was beter maar hierdoor ook veel trager. De Outreaches vond ik erg leuk. Hier heb ik echt het gevoel gehad dat ik kon helpen en bijdragen. Ik heb hier baby’s gevaccineerd en preventieve screenings uitgevoerd. Ik had vooraf gedacht dat de accommodatie echt midden in de stad zou zitten. Toen ik de eerste ochtend de deuren opende en alleen maar jungle zag, vond ik dit waanzinnig. De huismama’s waren zo lief. Elke dag hebben ze ziel en zaligheid erin gestopt om voor ons te zorgen. Zij hebben voor altijd een speciaal plekje in mijn hart. De kamers waren fijn. Ik vond het heel waardevol om deze ervaring te zien als een soort van snuffelstage. Elke afdeling of specialisatie waar ik wellicht een toekomst in ambieer zal ik in Nederland pas over een paar jaar van zo dichtbij meemaken. Dat ik al deze afdelingen van zo dichtbij heb mogen zien, koester ik enorm. Ik denk dat de voorbereiding met Let’s Go Africa heel fijn is als je voor de eerste keer in je eentje naar het buitenland gaat. Er komt dan heel veel op je af en mede door de checklist weet je zeker dat je niks vergeet!

Lees meer

frequently asked questions

Waarom zou ik kiezen voor Let’s Go Africa (LGA)?

 • Ontstaan uit passie van Noor en Roel die beide sinds 2006 ervaring hebben met studeren, ontwikkelingswerk, reizen en leven in Afrika.
 • Alle landen en partner organisaties zijn persoonlijk bezocht en gescreend
 • Kleinschaligheid; geen extra personeel of kantoorkosten focus op persoonlijke ervaring
 • Goedkoper dan vrijwel alle andere organisaties in dezelfde programmalanden (gebleken uit onafhankelijk marktonderzoek in service prijs en accommodatiekosten)
 • Projectopdrachten en professionele vacatures op maat vanuit lokale behoeften om te streven naar duurzaamheid

Wat zit er in het service pakket van LGA?

 • Individuele projectbeschrijving die voldoet aan alle criteria (persoonlijk, jouw school en de partnerorganisatie)
 • Let’s Go Africa informatiegids
 • Voorbereiding en veiligheidsbijeenkomst voor jouw bestemming
 • Organisatie van accommodatie & transport
 • Visum, vaccinaties, verzekeringen, paspoort en vluchtboekingsassistentie
 • Airport pick up & introductie programma
 • Gratis aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Professionele supervisie en binnenlandse begeleiding
 • Constante snelle en directe communicatie met jouw contactpersoon
 • Informele feedbacksessie bij terugkomst
 • Let’s Go Africa certificaat bij voltooiing

Kan ik ook mijn Minor doen in Afrika i.p.v. stage/vrijwilligerswerk?

Jazeker, allerlei Minor, buitenland studie en onderzoeksopdrachten zijn mogelijk.

Bieden jullie ook reisservice aan en hoe werkt dat?

Ja, voor onze bestemmingen in Afrika bieden we volledig georganiseerde reizen en reisservice op maat aan uit persoonlijke ervaring. Op de Travel 4 Charity en Home pagina onder bestemmingen, kan je klikken op de landen waar alle unieke reisopties beschreven staan.

Hebben jullie reis met vrijwilligerswerk combinatie opties?

In verschillende landen hebben we uitdagende combinatie pakketten. Neem voor meer informatie contact op met ons.

Wat is Travel 4 Charity?

Travel 4 Charity is een uniek concept waarmee je altijd een lokale partnerorganisatie financieel ondersteunt. T4C kan via een volledig georganiseerde reiservaring of jouw reis helemaal op maat. Optioneel kan je de ontwikkelingswerk organisatie van dichtbij ervaren, bekijken waar je steun terecht komt en er zelfs samenwerken.

Hoeveel van mijn reis gaat naar het goede doel en naar wie?

Minimaal 10% van LGA servicepakket kosten. Bekijk op de landenpagina's per reis welke partnerorganisatie we ondersteunen.

Gaat er altijd geld naar het goede doel via Travel 4 Charity?

Absoluut! De steun voor Travel 4 Charity goede doelen is een zekerheid voor iedere reis ongeacht XMS deelname en betreft minimaal 10% van LGA servicepakket kosten.

Kan ik verschillende projecten combineren?

In overleg is er veel mogelijk, dus we horen graag je voorkeur!

Ik ben afgestudeerd/gepensioneerd of neem een sabbatical, kan ik een project via LGA doen?

Absoluut! Mensen met ervaring zijn vaak extra waardevol bij onze projecten.

Kunnen we ook in tweetallen of groepen gaan?

Zeker, dit is zelfs aan te raden.

Moet ik Nederlander zijn om deel te nemen?

Nee, iedereen die naar Afrika wil gaan is welkom om ons te benaderen.

Wat is de minimum leeftijd?

18 jaar. Maar we kunnen in sommige gevallen of onder begeleiding van een volwassene uitzonderingen bespreken.

Helpt LGA ook met vlucht/visum organiseren?

Wat is het annuleringsbeleid?

 • Registratiekosten en aanbetalingskosten zijn ten alle tijden niet-restitueerbaar.
 • Vergoeding van 50% van de resterende LGA bemiddelingskosten en de volledige accommodatie/tour kosten minus €145 annuleringskosten, bij annulering uiterlijk 60 dagen voor vertrek voor LGA stagiaire/vrijwilliger/reiziger in kwestie, bij een van de volgende redenen voor annuleren:
 • Ziekte of ongevallenletsel, van dien aard dat gezien de lichamelijke en/of psychische toestand van de betrokkene ‘op medische indicatie’ niet aan de reis kan worden deelgenomen.
 • Ernstige ziekte, ernstig ongevallenletsel of overlijden van niet-meereizende familieleden in de eerste of tweede graad. Er moet sprake zijn van een zorgwekkende toestand, waarbij voor het leven van de betrokkene moet worden gevreesd.
 • Annulering met ander dan bovengenoemde redenen of binnen 60 dagen voor vertrek (ondanks bovenstaande redenen), geeft geen enkel recht op vergoeding van bemiddelingspakketkosten en/of accommodatiekosten betaald aan LGA of onze partners.
Have a cookie

Let’s Go Africa gebruikt Google Analytics om te begrijpen hoe je de site gebruikt en manieren te vinden om je ervaring te verbeteren.