In 10 stappen jouw levensveranderende Afrika stage of vrijwilligerswerk ervaring

1. Stuur ons een email met je interesse!
1. Stuur ons een email met je interesse!

Hoe meer informatie je ons kan toesturen, des te beter!

Voeg toe:

  • Je motivatie en je CV (bijvoorkeur in het Engels)
  • Waar ben je naar opzoek? Vrijwilligerswerk, stage of minor, type project (studie richting) en welk Afrikaans land (mocht je al een voorkeur hebben)
  • Totale duur en reisperiode

2. Wij bekijken je informatie
2. Wij bekijken je informatie

We screenen je informatie en selecteren de meest geschikte projecten voor jou. We sturen je een email terug met gedetailleerde informatie omtrent project vacature opties, taken en ons service pakket.

3. Registratie
3. Registratie

Wanneer je enthousiast bent om een project via ons te gaan doen, dan sturen we je ons registratieformulier toe. Je hoeft nog niet perse een land en projectkeuze te hebben gemaakt! Je kan het formulier terug mailen en de registratiekosten overmaken (deze worden afgetrokken van de programmakosten).

Hoeveel zijn de registratie kosten?

Eenmalig €75 (deze worden afgetrokken van de programmakosten).

Wat is de beste manier om mijn trip te financieren?

Zie FAQ kopje; kosten en vergoeding!

4. Introductie gesprek
4. Introductie gesprek

We nodigen je uit voor een persoonlijk introductiegesprek bij ons in Cuijk of Skypegesprek (mocht je in het buitenland wonen). Gezamenlijk kijken we welk project en land het best past bij jouw persoonlijke & studie criteria en hoe je het best kan bijdragen aan onze partner organisatie in Afrika.

5. Aanbetaling voor start matching procedure
5. Aanbetaling voor start matching procedure

Om de project matching procedure te beginnen met onze lokale partner organisaties, hebben we een aanbetaling nodig. Het bedrag van de aanbetaling hangt af van het land (meestal €200), maar zijn géén extra kosten en zullen dus worden afgetrokken van de totale programmakosten. We sturen de partner jouw informatie, voorkeur en CV om z.s.m. een goede project-“match” te krijgen. Nadat de partner goedkeuring heeft gegeven, creëren we uit de behoefte van de partner een specifieke individuele projectbeschrijving tevens gericht op jouw studie & persoonlijke criteria. Mocht er geen match zijn met je eerste keuze, gaan we opzoek naar een alternatief project voor je!

6. Documenten afronden
6. Documenten afronden

We sturen je een vrijwilligerswerk/stage overeenkomst en een handige checklist waarbij stapsgewijs ziet wat er geregeld moet worden. Je blijft uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor dat alles geregeld is, maar wij zijn er altijd om je te adviseren en te ondersteunen.

  • Wanneer we de officiële GO hebben van de partner, kunnen we meteen verder

7. Programma kosten
7. Programma kosten

Per email sturen we je de factuur van de resterende programmakosten, deze moet uiterlijk 1 maand voor vertrek betaald zijn.

8. Voorbereiding en workshop
8. Voorbereiding en workshop

Als er voldoende interesse is, organiseren we optioneel een Follow your African Sun Workshop over culturele verschillen en managen van verwachtingen. We helpen je ondertussen met alle voorbereidingen zoals ticket & visa en zorgen dat de benodigde documenten bij de partner komen.

9. Laatste voorbereidingsgesprek
9. Laatste voorbereidingsgesprek

Een paar weken voor vertrek bespreken we de checklist, bagagelijst met belangrijkste items en doen we specifieke veiligheidsvoorlichting voor het land waar je heen gaat. Deze laatste voorbereidingen worden besproken op ons kantoor of via een Skype gesprek.

10. Klaar voor vertrek
10. Klaar voor vertrek

frequently asked questions

Wat is de procedure die ik moet doorlopen voor een LGA project?

Bekijk onze procedure pagina in de tab bovenin.

Waar kan ik registreren?

  • Ieder land heeft een eigen registratie formulier, maar als je er nog niet uit bent kan je ook het algemene LGA registratieformulier gebruiken op de site, in de brochure bijlage of we kunnen je het ook simpelweg mailen.
  • Het registratieformulier kan je invullen en het liefst terug mailen, maar kan ook per post.
  • Registratiekosten van LGA worden afgetrokken van de programmakosten van de stagiaire/vrijwilliger/reiziger en zijn dus geen extra kosten.
  • De registratie is voltooid wanneer we het formulier en de €75 registratiekosten hebben ontvangen (LGA bankinformatie staat op het formulier).
  • Je ontvangt een LGA factuur van zowel de registratie kosten als de opvolgende programmakosten.

Ik ben geregistreerd, wat zijn de vervolgstappen?

Bekijk onze proces pagina voor alle stappen!

MA. Roel van Hout
Let’s connect
MA. Roel van Hout
General Manager Let’s Go Africa

Daag jezelf uit door tijdelijk uit je comfortzone te stappen


Maak een verschil door een projectbeschrijving voortkomend uit lokale behoeften


Werk samen met de lokale gemeenschap voor een betere toekomst

Have a cookie

Let’s Go Africa gebruikt Google Analytics om te begrijpen hoe je de site gebruikt en manieren te vinden om je ervaring te verbeteren.