Je bent 10 stappen verwijdert van jouw levensveranderende Afrika ervaring

We adviseren je altijd om minimaal 3 maanden voor vertrek te starten met je voorbereidingen (rekening houdend met o.a. visa en vaccinaties). Mocht je meer last minute opzoek zijn, dan moedigen we je aan om direct contact op te nemen met ons om te kijken naar de mogelijkheden zodat we snel kunnen schakelen.

1. Stuur ons een email met je interesse!
1. Stuur ons een email met je interesse!

Hoe meer informatie je ons kan toesturen, des te beter!

Voeg toe:

  • Je motivatie en je CV (bijvoorkeur in het Engels)
  • Waar ben je naar opzoek? Vrijwilligerswerk of stage, type project (studie richting) en welk Afrikaans land (mocht je al een voorkeur hebben)
  • Totale duur en reisperiode

2. Wij bekijken je informatie
2. Wij bekijken je informatie

We screenen je informatie en selecteren de meest geschikte projecten voor jou. We sturen je een email terug met gedetailleerde informatie omtrent project vacature opties, taken en ons service pakket.

3. Registratie
3. Registratie

Wanneer je enthousiast bent om een project via ons te gaan doen, dan sturen we je ons registratieformulier toe. Je hoeft nog niet perse een land en projectkeuze te hebben gemaakt! Je kan het formulier terug mailen en de registratiekosten overmaken (deze worden afgetrokken van de programmakosten).

Hoeveel zijn de registratie kosten?

Eenmalig €50 (deze worden afgetrokken van de programmakosten). Mochten we onverhoopt geen geschikt project voor je aanbieden, dan storten we de helft van de registratiekosten terug op je rekening.

Wat is de beste manier om mijn trip te financieren?

Zie FAQ’s kopje; kosten en vergoeding!

4. Introductie gesprek
4. Introductie gesprek

We nodigen je uit voor een persoonlijk introductiegesprek bij ons in Cuijk of Skypegesprek (mocht je ver weg wonen). Gezamenlijk kijken we welk project en land het best past bij jouw persoonlijke & studie criteria en hoe je het best kan bijdragen aan onze partner organisatie in Afrika.

5. Vinden van een geschikt partner project
5. Vinden van een geschikt partner project

Wanneer we geschikte project-“match” hebben voor je sturen we de partner organisatie je registratie formulier en CV. Nadat de partner goedkeuring heeft gegeven, creëren we uit de behoefte van de partner een specifieke individuele projectbeschrijving tevens gericht op jouw studie & persoonlijke criteria.

  • Wanneer we de officiële GO hebben van de partner, kunnen de voorbereidingen echt beginnen.

6. Documenten afronden
6. Documenten afronden

We sturen je een vrijwilligerswerk/stage overeenkomst en een handige checklist waarbij stapsgewijs ziet wat er geregeld moet worden. Je blijft uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor dat alles geregeld is, maar wij zijn er altijd om je te adviseren en te ondersteunen.

7. Programma kosten
7. Programma kosten

Per email sturen we je de factuur van de programmakosten, deze moet uiterlijk 1 maand voor vertrek betaald zijn.

8. Voorbereiding en workshop
8. Voorbereiding en workshop

Als er voldoende interesse is, organiseren we optioneel een Follow your African Sun Workshop over culturele verschillen en managen van verwachtingen. We helpen je ondertussen met alle voorbereidingen zoals ticket & visa en zorgen dat de benodigde documenten bij de partner komen.

9. Laatste voorbereidingsgesprek
9. Laatste voorbereidingsgesprek

Een paar weken voor vertrek bespreken we de checklist, bagagelijst met belangrijkste items en doen we specifieke veiligheidsvoorlichting voor het land waar je heen gaat. Deze laatste voorbereidingen worden besproken op ons kantoor of via een Skype gesprek.

10. Klaar voor vertrek
10. Klaar voor vertrek

Voor vertrek worden alle contact gegevens van de partner en Let’s Go Africa gedeeld (deze vallen onder de AVG privacy wetgeving en dienen niet gedeeld te worden zonder toestemming), zodat er ook Whatsapp contact mogelijk is tijdens je verblijf. LET’S GO AFRICA!

frequently asked questions

Wat is de procedure die ik moet doorlopen voor een LGA project?

Bekijk onze proces pagina.

Waar kan ik registreren?

  • Ieder land heeft een eigen registratie formulier, maar als je er nog niet uit bent kan je ook het algemene LGA registratieformulier gebruiken op de site, in de brochure bijlage of we kunnen je het ook simpelweg mailen.
  • Het registratieformulier kan je invullen en het liefst terug mailen, maar kan ook per post.
  • Registratiekosten van LGA worden afgetrokken van de programmakosten van de stagiaire/vrijwilliger/reiziger en zijn dus geen extra kosten.
  • De registratie is voltooid wanneer we het formulier en de €50 registratiekosten hebben ontvangen (LGA bankinformatie staat op het formulier).
  • Je ontvangt een LGA factuur van zowel de registratie kosten als de opvolgende programmakosten.

Ik ben geregistreerd, wat zijn de vervolgstappen?

Bekijk onze proces pagina voor alle stappen!

MA. Roel van Hout
Let’s connect
MA. Roel van Hout
General Manager Let’s Go Africa

Daag jezelf uit door tijdelijk uit je comfortzone te stappen


Maak een verschil door praktische, academische en/of financiële ondersteuning


Werk samen voor een betere toekomst

Have a cookie

Let’s Go Africa uses Google Analytics to help us understand how you use the site and ways that we can improve your experience.