Oeganda

Uganda, officieel 'de Republiek van Uganda', wordt omringd door andere landen in Oost-Afrika en ligt dus niet aan de kust. Uganda ligt aan het Victoriameer (de oorsprong van de Nijl) en heeft een typisch evenaarsklimaat zonder echte zomer en winter. Uganda is vernoemd naar het Buganda-koninkrijk, dat een groot deel van het zuiden van het land omvat, waaronder de hoofdstad Kampala.

Er zijn ongelooflijk veel toeristische attracties, zoals geweldige natuurparken, prachtige meren en een grote verzameling wilde dieren waaronder de grote 5. Volgens de Lonely Planet was Uganda in 2012 de meest aantrekkelijke toeristische bestemming ter wereld.

Veiligheid:

Ondanks het feit dat Uganda een zeer turbulente geschiedenis heeft, is het de afgelopen jaren zeer stabiel en vreedzaam geweest en zijn de mensen zeer vriendelijk. Maar er kan natuurlijk nog steeds iets voorkomen zoals overal ter wereld. We kunnen je dus geen 100% veiligheidsgarantie geven. Maar geen reden tot zorgen, want wij regelen wel dat je verblijft en werkt in een veilig gebied. De nodige voorzichtigheid en alertheid is aan te raden zoals gebruikelijk tijdens reizen en verblijven in het buitenland. Tijdens onze speciale veiligheidssessie zullen we je bewust maken van alle do’s en don’ts in Uganda.

Supervisie en begeleiding:

Voor Let’s Go Uganda is Roel jouw contactpersoon waarmee je de voorbereiding en organisatie van je reis doet. Hij is woonachtig in Nederland, maar heeft vele jaren woon en werkervaring in Afrika. Supervisie en begeleiding in Uganda wordt verzorgd door betrouwbare stafleden van Let’s Go Africa’s partnerorganisaties. Wij werken samen met gekwalificeerde professionals op Bachelor en Master niveau die jou assisteren bij je project en je studieopdrachten.

Introductie:

De projectorganisatie in Uganda wordt vooraf ingelicht over jouw komst met persoonlijke informatie, voorkeuren, projectplan, aankomstdatum en duur van jouw verblijf. De partnerorganisatie en jouw supervisor in Uganda brengen jou bij aankomst naar je woon/werkplek en zorgen voor geschikte werk- en leefomstandigheden. De eerste dagen wordt je rondgeleid en laten ze je kennis maken met de lokale levensstijl, cultuur en zorgen ze dat je welkom, veilig en comfortabel voelt tijdens de rest van je verblijf.

Accommodatie:

Je kan verblijven in een internationaal vrijwilligershuis of appartement. Neem contact op voor de mogelijkheden en kosten.

Vragen of problemen:

Wanneer je vragen of problemen hebt tijdens jou verblijf die je niet kunt oplossen met je lokale supervisor, dan is Roel altijd bereid om daarbij te helpen. Met zijn persoonlijke werk- en leef ervaring in Afrika, zal Roel zijn uiterste best doen om jou een overweldigende ervaring te laten beleven in Uganda.

Have a cookie

Let’s Go Africa uses Google Analytics to help us understand how you use the site and ways that we can improve your experience.