Mozambique

Wil jij de parel van Africa ervaren? Mozambique is een groot land in het zuidoosten van Africa grenzend aan de Indische Oceaan. Mozambique is één van Afrika haar rijzende sterren met een geweldige sfeer, overvolle markten en een spectaculaire 2500 km lange kustlijn wachtend om ontdekt te worden. Zon, fel blauwe lucht, en het gehele jaar door gemiddelde temperaturen tussen de 24 en 35 graden aan de kust. Maputo is de hoofdstad van het land.

Mozambique is het meest beroemd voor haar met palmbomen bezaaide kust en blauwe wateren vol met unieke en divers flora en fauna. Daarom is het een wereldklasse bestemming voor duiken, snorkelen en oceaan safari’s. Het is één van de weinige plekken ter wereld waar je met Walvishaaien kunt zwemmen, s’ werelds grootste vis. Je zal bijna vergeten dat je komt om te werken in je project tijdens het ontdekken van de Mozambikaanse cultuur en het werken met haar zeer vriendelijke inwoners.


Veiligheid:

De laatste jaren is het land politiek weer stabiel, maar heeft recent helaas wel natuurrampen over zich heen gekregen. De criminaliteit in Mozambique is vrij laag, maar er kan natuurlijk nog steeds iets voorkomen zoals overal ter wereld. We kunnen je dus geen 100% veiligheidsgarantie geven. Maar geen reden tot zorgen, want wij regelen wel dat je verblijft en werkt in een veilig gebied. De nodige voorzichtigheid en alertheid is aan te raden zoals gebruikelijk tijdens reizen en verblijven in het buitenland. Tijdens onze speciale veiligheidssessie zullen we je bewust maken van alle do’s en don’ts in Mozambique.

Supervisie en begeleiding:

Voor Let’s Go Mozambique is Roel jouw contactpersoon waarmee je de voorbereiding en organisatie van je reis doet. Hij is woonachtig in Nederland, maar heeft vele jaren woon en werkervaring in Afrika. Supervisie en begeleiding in Mozambique wordt verzorgd door betrouwbare stafleden van Let’s Go Africa’s partnerorganisaties. Wij werken samen met gekwalificeerde professionals op Bachelor en Master niveau die jou assisteren bij je project en je studieopdrachten.

Introductie:

De projectorganisatie in Mozambique wordt vooraf ingelicht over jouw komst met persoonlijke informatie, voorkeuren, projectplan, aankomstdatum en duur van jouw verblijf. De partnerorganisatie en jouw supervisor in Mozambique brengen jou bij aankomst naar je woon/werkplek en zorgen voor geschikte werk- en leefomstandigheden. De eerste dagen wordt je rondgeleid en laten ze je kennis maken met de lokale levensstijl, cultuur en zorgen ze dat je welkom, veilig en comfortabel voelt tijdens de rest van je verblijf.

Accommodatie:

Je kan verblijven in een moderne lodge of hostel aan het strand. Neem contact op voor de mogelijkheden en kosten.

Vragen of problemen:

Wanneer je vragen of problemen hebt tijdens jou verblijf die je niet kunt oplossen met je lokale supervisor, dan is Roel altijd bereid om daarbij te helpen. Met zijn persoonlijke werk- en leef ervaring in Afrika, zal Roel zijn uiterste best doen om jou een overweldigende ervaring te laten beleven in Mozambique.

Have a cookie

Let’s Go Africa uses Google Analytics to help us understand how you use the site and ways that we can improve your experience.