Lesotho

Wil jij een relatief onontdekt land met zeer vriendelijke inwoners en mooie landschappen ervaren? Er is een reden waarom mensen aangenaam verrast worden door de rauwe schoonheid van Lesotho en graag terugkomen na hun eerste bezoek. Lesotho, ook wel het bergkoninkrijk genoemd, heeft enorme uitgestrekte landschappen en staat bekend om haar rustige omgeving en liefdevolle mensen.


Onze partnerorganisaties in Lesotho liggen rondom de steden Maseru, Mafeteng en aantal traditionele kleine plattelandsdorpjes. De hoofdstad Maseru is omringd door bergen, heeft fantastische uitzichtpunten en heeft naast verschillende leuke uitgaansmogelijkheden ook alle faciliteiten die je nodig hebt.

Veiligheid:

Het contrast tussen arm en rijk in Lesotho is groot als je bepaalde wijken in de grote steden vergelijkt met de plattelandsdorpjes. Het land is politiek stabiel en de criminaliteit in Lesotho is vrij laag als je het vergelijkt met Zuid Afrika, maar kan natuurlijk nog steeds voorkomen zoals overal ter wereld. We kunnen je dus geen 100% veiligheidsgarantie geven. Maar geen reden tot zorgen, want wij regelen wel dat je verblijft en werkt in een veilig gebied. De nodige voorzichtigheid en alertheid is aan te raden zoals gebruikelijk tijdens reizen en verblijven in het buitenland. Tijdens onze speciale veiligheidssessie zullen we je bewust maken van alle do’s en don’ts in Lesotho.

Supervisie en begeleiding:

Voor Let’s Go Lesotho is Roel jouw contactpersoon waarmee je de voorbereiding en organisatie van je reis doet. Hij is woonachtig in Nederland, maar heeft vele jaren woon en werkervaring in Afrika. Supervisie en begeleiding in Lesotho wordt verzorgd door betrouwbare stafleden van Let’s Go Africa’s partnerorganisaties. Wij werken samen met gekwalificeerde professionals op Bachelor en Master niveau die jou assisteren bij je project en je studieopdrachten.

Introductie:

De projectorganisatie in Lesotho wordt vooraf ingelicht over jouw komst met persoonlijke informatie, voorkeuren, projectplan, aankomstdatum en duur van jouw verblijf. De partnerorganisatie en jouw supervisor in Lesotho brengen jou bij aankomst naar je woon/werkplek en zorgen voor geschikte werk- en leefomstandigheden. De eerste dagen wordt je rondgeleid en laten ze je kennis maken met de lokale levensstijl, cultuur en zorgen ze dat je welkom, veilig en comfortabel voelt tijdens de rest van je verblijf.

Accommodatie:

Je kan dichtbij jouw project verblijven in een vriendelijk gastgezin, vrijwilligershuis of appartement. Neem contact op voor de mogelijkheden en kosten.

Vragen of problemen: Wanneer je vragen of problemen hebt tijdens jou verblijf die je niet kunt oplossen met je lokale supervisor, dan is Roel altijd bereid om daarbij te helpen. Met zijn persoonlijke werk- en leef ervaring in Afrika, zal Roel zijn uiterste best doen om jou een overweldigende ervaring te laten beleven in Lesotho.

Recente vacatures uit Lesotho

Geen vacatures

Have a cookie

Let’s Go Africa uses Google Analytics to help us understand how you use the site and ways that we can improve your experience.