Egypte

De Arabische Republiek Egypte is gelegen in het noordoosten van Afrika en het zuidwesten van Azië en grenst aan de Middellandse Zee. De geschiedenis van Egypte is bijna even lang als die van de mensheid zelf. Het Oude Egypte was een van de vroegste beschavingen ter wereld en is in het huidige Egypte nog terug te zien in de vorm van enkele beroemde bouwwerken zoals de Sfinx en de piramiden van Gizeh en de archeologische sites rond Luxor.

Op slechts 5 uur vliegen heb je het hele jaar zongarantie, altijd 20 °C of warmer net zoals de mensen die extreem gastvrij zijn. Naast de heerlijke zandstranden, heeft Egypte met de Rode Zee één van de mooiste duikbestemmingen ter wereld! In de altijd levendige hoofdstad Caïro, zijn onze project partners te vinden dichtbij de Nijlrivier.

Veiligheid:

Ondanks het feit dat Egypte een turbulente Arabische lente achter de rug heeft, is het de afgelopen jaren politiek zeer stabiel geweest en is het over het hele land relatief veilig. Maar er kan natuurlijk nog steeds iets voorkomen zoals overal ter wereld. We kunnen je dus geen 100% veiligheidsgarantie geven. Maar geen reden tot zorgen, want wij regelen wel dat je verblijft en werkt in een veilig gebied. De nodige voorzichtigheid en alertheid is aan te raden zoals gebruikelijk tijdens reizen en verblijven in het buitenland. Tijdens onze speciale veiligheidssessie zullen we je bewust maken van alle do’s en don’ts in Egypte.

Supervisie en begeleiding:

Voor Let’s Go Egypt is Roel jouw contactpersoon waarmee je de voorbereiding en organisatie van je reis doet. Hij is woonachtig in Nederland, maar heeft vele jaren woon en werkervaring in Afrika. Supervisie en begeleiding in Egypte wordt verzorgd door betrouwbare stafleden van Let’s Go Africa’s partnerorganisaties. Wij werken samen met gekwalificeerde professionals op Bachelor en Master niveau die jou assisteren bij je project en je studieopdrachten.

Introductie:

De projectorganisatie in Egypte wordt vooraf ingelicht over jouw komst met persoonlijke informatie, voorkeuren, projectplan, aankomstdatum en duur van jouw verblijf. De partnerorganisatie en jouw supervisor in Egypte brengen jou bij aankomst naar je woon/werkplek en zorgen voor geschikte werk- en leefomstandigheden. Je wordt rondgeleid en ze laten je kennis maken met de lokale levensstijl, cultuur en zorgen ze dat je welkom, veilig en comfortabel voelt tijdens de rest van je verblijf.

Accommodatie:

Je kan verblijven in een internationaal studentenhuis of appartement. Neem contact op voor de mogelijkheden en kosten.

Vragen of problemen:

Wanneer je vragen of problemen hebt tijdens jou verblijf die je niet kunt oplossen met je lokale supervisor, dan is Roel altijd bereid om daarbij te helpen. Met zijn persoonlijke werk- en leef ervaring in Afrika, zal Roel zijn uiterste best doen om jou een overweldigende ervaring te laten beleven in Egypte.

Have a cookie

Let’s Go Africa uses Google Analytics to help us understand how you use the site and ways that we can improve your experience.