Botswana

Dit geweldige land staat bij de meeste mensen bekend als paradijs voor wilde beesten en heeft 3 natuurreservaten van wereldklasse; de Kalahari woestijn, Chobe nationaal park and de Okavango Delta. Het is veilig, divers en de vriendelijke mensen maken het simpelweg een fantastisch mooi land.

Onze partnerorganisaties in Botswana liggen rondom Gaborone, Ramotswa, Mogoditshane en andere traditionele kleine dorpjes. Gaborone is s’ werelds snelst groeiende stad en is behoorlijk Westers met alle faciliteiten die je nodig hebt en veel uitgaansmogelijkheden.

Veiligheid:

Het contrast tussen arm en rijk in Botswana is groot als je bepaalde wijken in de grote steden vergelijkt met de plattelandsdorpjes. Het land is politiek stabiel en de criminaliteit is vrij laag, maar kan natuurlijk nog steeds voorkomen zoals overal ter wereld. We kunnen je dus geen 100% veiligheidsgarantie geven. Maar geen reden tot zorgen, want wij regelen wel dat je verblijft en werkt in een veilig gebied. De nodige voorzichtigheid en alertheid is aan te raden zoals gebruikelijk tijdens reizen en verblijven in het buitenland. Tijdens onze speciale veiligheidssessie zullen we je bewust maken van alle do’s en don’ts in Botswana.

Supervisie en begeleiding:

Voor Let’s Go Botswana is Roel jouw contactpersoon waarmee je de voorbereiding en organisatie van je reis doet. Hij is woonachtig in Nederland, maar heeft vele jaren woon en werkervaring in Afrika. Supervisie en begeleiding in Botswana wordt verzorgd door betrouwbare stafleden van Let’s Go Africa’s partnerorganisaties. Wij werken samen met gekwalificeerde professionals op Bachelor en Master niveau die jou assisteren bij je project en je studieopdrachten.

Introductie:

De projectorganisatie in Botswana wordt vooraf ingelicht over jouw komst met persoonlijke informatie, voorkeuren, projectplan, aankomstdatum en duur van jouw verblijf. De partnerorganisatie en jouw supervisor in Botswana brengen jou bij aankomst naar je woon/werkplek en zorgen voor geschikte werk- en leefomstandigheden. De eerste dagen wordt je rondgeleid en laten ze je kennis maken met de lokale levensstijl, cultuur en zorgen ze dat je welkom, veilig en comfortabel voelt tijdens de rest van je verblijf.

Accommodatie:

Je kan dichtbij jouw project verblijven in een vriendelijk gastgezin, vrijwilligershuis of appartement. Neem contact op voor de mogelijkheden en kosten.

Vragen of problemen:

Wanneer je vragen of problemen hebt tijdens jou verblijf die je niet kunt oplossen met je lokale supervisor, dan is Roel altijd bereid om daarbij te helpen. Met zijn persoonlijke werk- en leef ervaring in Afrika, zal Roel zijn uiterste best doen om jou een overweldigende ervaring te laten beleven in Botswana.

Have a cookie

Let’s Go Africa uses Google Analytics to help us understand how you use the site and ways that we can improve your experience.