Zuid Afrika

Wil jij alles van een extreem diverse wereld ervaren? Een steentje bijdragen om de armoede te bestrijden en mensen te helpen met een beter bestaan, maar ondertussen ook af en toe kunnen genieten van een prachtige omgeving en luxe voorzieningen? Dan is Let’s Go South Africa iets voor jou! Het is niet voor niets dat zoveel mensen naar Zuid Afrika gaan om te studeren, werken, reizen en zelfs gaan wonen.

Onze partnerorganisaties liggen voornamelijk in de omgeving van Kaapstad; ook wel de Moederstad genoemd. Kaapstad is een geweldig mooie moderne stad met typisch Afrikaanse tinten en natuurlijke wonderen zoals de Tafelberg, historische plekken als Robbeneiland (waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten), prachtige uitzichten, stranden en een bruisend nachtleven.

Veiligheid:

Het contrast tussen arm en rijk in Zuid Afrika, dat verscheurd is geweest door de Apartheid, is overal nog duidelijk te zien. Het racisme bestaat nog altijd en door het verschil in rijkdom is de criminaliteit vooral in sommige krottenwijken nog altijd hoog. We kunnen je dus geen 100% veiligheidsgarantie geven. Maar geen reden tot zorgen, want wij regelen wel dat je verblijft en werkt in een relatief veilig gebied. De nodige voorzichtigheid en alertheid is aan te raden zoals gebruikelijk tijdens reizen en verblijven in het buitenland. Tijdens onze speciale veiligheidssessie zullen we je bewust maken van alle do’s en don’ts in Zuid Afrika.

Supervisie en begeleiding:

Voor Let’s Go South Africa is Roel jouw contactpersoon. Hij is woonachtig in Nederland, maar heeft vele jaren woon en werkervaring in Zuid Afrika. De voorbereiding van je reis wordt gedaan gezamenlijk met Roel in Nederland. Supervisie en begeleiding in Zuid Afrika wordt verzorgd door betrouwbare stafleden van Let’s Go Africa’s partnerorganisaties. Wij werken samen met gekwalificeerde professionals op Bachelor en Master niveau die jou assisteren bij je project en je studieopdrachten.

Introductie:

De projectorganisatie in Zuid Afrika wordt vooraf ingelicht over jouw komst met persoonlijke informatie, voorkeuren, projectplan, aankomstdatum en duur van jouw verblijf. De partnerorganisatie en jouw supervisor in Zuid Afrika brengen jou bij aankomst naar je woon/werkplek en zorgen voor geschikte werk- en leefomstandigheden. De eerste dagen wordt je rondgeleid en laten ze je kennis maken met de Zuid Afrikaanse levensstijl, cultuur en zorgen ze dat je welkom, veilig en comfortabel voelt tijdens de rest van je verblijf.

Accommodatie:

Je kan dichtbij jouw project verblijven in een vriendelijk gastgezin, vrijwilligershuis of appartement. Neem contact op voor de mogelijkheden en kosten.

Vragen of problemen:

Wanneer je vragen of problemen hebt tijdens jou verblijf die je niet kunt oplossen met je lokale supervisor, dan is Roel altijd bereid om daarbij te helpen. Met zijn persoonlijke werk- en leef ervaring in Zuidelijk Afrika, zal Roel zijn uiterste best doen om jou een overweldigende Zuid Afrikaanse ervaring te laten beleven.

Have a cookie

Let’s Go Africa uses Google Analytics to help us understand how you use the site and ways that we can improve your experience.