Verhalen

Yvon van Sommeren
Ghana
2019

Ghana is een totaal andere wereld. Ik heb hier de eerste weken heel erg aan moeten wennen en sommige dingen zullen nooit wennen. Als blanke vrouw sta je in de schijnwerpers en dit kan soms intimiderend zijn. Ik vond het heel leerzaam maar vond het regelmatig ook frustrerend. Dit komt mede door de verschillen in cultuur en gewoontes. In nederland ben ik gewend om op tijd te werken, te plannen en veel aan het werk te zijn. In Ghana is dit het tegenovergestelde, mensen werken zonder klok, je zit vaak te wachten en hebt niet altijd het gevoel dat je iets kan bijdragen. Je moet het dus echt zien als een ervaring voor jezelf. Ik ben veel zelfstandiger geworden en kan situaties nu vaak op een andere manier bekijken. Het is cliché maar je gaat dingen echt meer waarderen. Als je uit je comfortzone wilt stappen en jezelf wilt ontwikkelen zou ik deze ervaring zeker aanraden! Ghana is een prachtig land met heel veel mooi en leuke plekken.De begeleiding door Let’s Go Africa was super. Ik heb een aantal keer contact gehad en er werd dan ook altijd gelijk actie ondernomen als er wat was.

Lees meer

Adrienne Halley
Ghana
2019

Ghana met zijn mensen was een prachtige ervaring. Het kan een heel chaotische plek zijn, maar op een goede manier. Ik vond de mensen erg gastvrij en aardig, zowel in de gemeenschap als in het ziekenhuis en op de school. Ik heb erg genoten van het werk, mensen ontmoeten en elke dag nieuwe ervaringen opdoen. Het is natuurlijk heel anders dan ander werk dat ik heb gedaan, in die zin dat de organisatie en de algemene manier van leven heel anders was dan wat ik gewend ben. Ik vond het echter geen uitdaging om me hieraan aan te passen. Ik vond het vooral erg leuk! Het project waaraan ik werkte (het ziekenhuis en de school) was echt een geweldige ervaring. De mensen zorgden ervoor dat ik me erg thuis voelde en waren uiterst behulpzaam wanneer ik het nodig had. In het ziekenhuis heb ik veel geleerd over de verschillen die bestaan ​​tussen ontwikkelde en onderontwikkelde ziekenhuizen en gezondheidszorgsystemen. Het werd me heel duidelijk dat hoewel de artsen en verpleegkundigen hard werken, het voor hen erg moeilijk kan zijn om kwaliteitszorg aan iedereen te bieden vanwege gebrek aan financiering en middelen. Ik heb ook veel geleerd over het onderwijssysteem in Ghana en hoe het gebrek aan schoolbenodigdheden een uitdaging voor veel gemeenschappen. De meeste kinderen gaan graag naar school en zijn leergierig. Ik heb ook veel over mezelf geleerd en hoe het is om te werken in een compleet andere cultuur. Vele mensen worstelen om te overleven, maar ze vinden nog steeds dingen om dankbaar voor te zijn en vinden manieren om elkaar te helpen. Ik vind dit een zeer belangrijke les voor iedereen. Er was veel toezicht en begeleiding op het project van zowel de projectmanager als het ziekenhuispersoneel. Ik waardeerde echt hoeveel iedereen me leek te willen helpen en me op mijn gemak stelden bij alles wat ik deed. Ik denk dat mijn belangrijkste advies zou zijn om te werken aan planning / timing. Ik denk dat de wachttijd het enige problematische aspect was, maar ik begrijp wel dat dit ook de cultuur is, en dit aspect had geen negatieve invloed op mijn ervaring. De begeleiding van Let’s Go Africa was erg goed! Ik voelde me goed voorbereid voordat ik ging en waardeerde het echt om regelmatig te worden gevraagd hoe het ging, terwijl ik daar was. LGA is een organisatie die stage en vrijwilligerswerk in Afrika heel eenvoudig maakt en geeft je een onvergetelijke ervaring in een prachtig land.

Lees meer

Bram Korfage
Ghana
2019

Het land Ghana is mij bijzonder goed bevallen. Het stage lopen vond ik wel erg moeilijk maar de ervaring is zeer indrukwekkend. De taalbarrière blijft ondanks dat de moedertaal Engels is. Daarnaast is het klimaat iets dat je tegenwerkt in het dagelijks functioneren. De omstandigheden zijn zo anders en het cultuurverschil is groot. Op een school heb ik meegelopen met groep 5 en 6 en groep 3 en 4. Hier heb ik observaties gedaan. Deze observaties heb ik aan verschillende theorieën gekoppeld en vertaald naar het Engels. De mensen waren zeer dankbaar met de activiteiten die ik heb uitgevoerd, mooi die waardering.Ik verbleef in een gast-/opvanghuis met 30 kinderen. Hier heb ik met de kinderen gevoetbald, spelletjes geleerd zoals bingo en ook geholpen met huiswerk. Iedereen wat zeer gastvrij. De projectmanager is de meeste ambitieuze man die ik ooit heb leren kennen. Het is prachtig om te zien dat zijn ambitie ligt bij de kansarme kinderen. Hij is zo veel bezig met zijn werk en ambitie dat er geen werktijden voor hem zijn. Hij is in principe de hele dag bezig met allerlei verschillende projecten en probeert altijd vooruit te gaan. Hij heeft mij laten zien hoe je door kunt blijven vechten om je levensdoelen te verwezenlijken. Heel bijzonder! Ik ben een stuk zelfstandiger geworden. Een andere mindset waardoor ik minder snel het idee heb dat iets niet goed zit in mijn leven. Het is apart om uit te leggen maar ik voel mij mentaal een stuk sterker geworden. Vooraf was ik voldoende voorbereid. Er zijn een aantal zaken die je op tijd moet regelen. Het was fijn dat LGA hierbij kon helpen. Ook erg fijn contact gedurende mijn verblijf in Ghana. Alles valt te bespreken en je voelt je gehoord wanneer nodig.

Lees meer

Justien Dreischor
Botswana
2018

Algemene beoordeling van mijn Let’s Go Botswana ervaring: 7. Het was echt een fantastische ervaring, een eye opener voor mij. Ik gaf presentaties bij de primary en secondary school. Tussendoor werkte ik op verschillende projecten zoals; organiseren van een fiets wedstrijd voor de kids, portfolio voor de voetbal spelers, gezondheidshandleiding, een tuin oprichten, excursie organiseren voor de kids. De accommodatie was niet helemaal wat ik had verwacht en de programma's van de organisatie waren lang niet allemaal actief. Ik was wel voldoende voorbereid door LGA, Roel was goed geïnformeerd over Botswana. Wat zal je voor altijd bij blijven? De liefde die ik heb ontwikkelt voor hun en vice versa. Ik vond dat mijn begeleider mij ondersteunde in alles wat ik wilde doen tijdens mijn stage periode. Integendeel gebeurde dit iets minder met zijn eigen werknemers, wat echt jammer is gezien hun goede ideeën. Zou je zelf nog een keer een reis, vrijwilligerswerk of stage regelen via Let’s Go Africa? Ja, want ik had een leuke ervaring. Ik zou graag nog meer willen leren van Afrika.

Lees meer

frequently asked questions

Waarom zou ik kiezen voor Let’s Go Africa (LGA)?

 • Ontstaan uit passie van Noor en Roel die beide sinds 2006 ervaring hebben met studeren, ontwikkelingswerk, reizen en leven in Afrika.
 • Alle landen en partner organisaties zijn persoonlijk bezocht en gescreend
 • Kleinschaligheid; geen extra personeel of kantoorkosten focus op persoonlijke ervaring
 • Goedkoper dan vrijwel alle andere organisaties in dezelfde programmalanden (gebleken uit onafhankelijk marktonderzoek in service prijs en accommodatiekosten)
 • Projectopdrachten en professionele vacatures op maat vanuit lokale behoeften om te streven naar duurzaamheid

Wat zit er in het service pakket van LGA?

 • Individuele projectbeschrijving die voldoet aan alle criteria (persoonlijk, jouw school en de partnerorganisatie)
 • Let’s Go Africa informatiegids
 • Voorbereiding en veiligheidsbijeenkomst voor jouw bestemming
 • Organisatie van accommodatie & transport
 • Visum, vaccinaties, verzekeringen, paspoort en vluchtboekingsassistentie
 • Airport pick up & introductie programma
 • Professionele supervisie en binnenlandse begeleiding
 • Constante snelle en directe communicatie met jouw contactpersoon
 • Informele feedbacksessie bij terugkomst
 • Let’s Go Africa certificaat bij voltooiing

Helpt LGA ook met vlucht/visum organiseren?

Yes, of course we assist with the cheapest options and easiest procedures.

Wat is het annuleringsbeleid?

 • Wanneer je zelf besluit te annuleren kom je in geen enkel geval in aanmerking voor een restitutie van de registratiekosten. Alleen wanneer LGA geen geschikte plek voor je kan vinden storten we de helft van de registratiekosten terug op je rekening.
 • Vergoeding van 50% van de LGA bemiddelingspakketkosten en 100% van de accommodatiekosten bij annulering uiterlijk 40 dagen voor vertrek voor LGA stagiaire/vrijwilliger/reiziger in kwestie, bij een van de volgende redenen voor annuleren:
 • Ziekte of ongevallenletsel, van dien aard dat gezien de lichamelijke en/of psychische toestand van de betrokkene ‘op medische indicatie’ niet aan de reis kan worden deelgenomen.
 • Ernstige ziekte, ernstig ongevallenletsel of overlijden van niet-meereizende familieleden in de eerste of tweede graad. Er moet sprake zijn van een zorgwekkende toestand, waarbij voor het leven van de betrokkene moet worden gevreesd.
 • Annulering met ander dan bovengenoemde redenen of binnen 40 dagen voor vertrek (ondanks bovenstaande redenen), geeft geen enkel recht op vergoeding van bemiddelingspakketkosten en/of accommodatiekosten betaald aan LGA of onze partners.

Kan ik ook mijn Minor doen in Afrika i.p.v. stage/vrijwilligerswerk?

Jazeker, allerlei Minor, buitenland studie en onderzoeksopdrachten zijn mogelijk.

Kan ik verschillende projecten combineren?

In overleg is er veel mogelijk, dus we horen graag je voorkeur!

Hebben jullie reis met vrijwilligerswerk combinatie opties?

In verschillende landen hebben we uitdagende combinatie pakketten. Neem voor meer informatie contact op met ons.

Bieden jullie ook reisservice aan en hoe werkt dat?

Ja, voor al onze programmalanden bieden we reisservice op maat aan. Stuur ons je voorkeur en wij creëren een flexibel schema met accommodatie, transport, vol methighlights allemaal uit persoonlijke ervaring.

Wat is de minimum leeftijd?

18 jaar. Maar we kunnen in sommige gevallen of onder begeleiding van een volwassene uitzonderingen bespreken.

Kunnen we ook in tweetallen of groepen gaan?

Zeker, dit is zelfs aan te raden.

Moet ik Nederlander zijn om deel te nemen?

Nee, iedereen die naar Afrika wil gaan is welkom om ons te benaderen.

Ik ben afgestudeerd/gepensioneerd of neem een sabbatical, kan ik een project via LGA doen?

Absoluut! Mensen met ervaring zijn vaak extra waardevol bij onze projecten.

Have a cookie

Let’s Go Africa uses Google Analytics to help us understand how you use the site and ways that we can improve your experience.