Verhalen

Noortje Steketee
Oeganda
2020

Beoordeel onderstaande met 1-5 sterren

Algemene beoordeling van jouw Let’s Go Uganda stage: aantal sterren 5

Beoordeling voorbereiding, organisatie en begeleiding LGA: aantal sterren 4,5

Beoordeling opvang en begeleiding lokale partner: aantal sterren 4

Ik heb het land als heel erg leuk ervaren, voelde mij gelijk thuis en heb mij er nog nooit onveilig gevoeld. Kampala is een erg leuke stad met veel dingen te doen, vooral veel leuke restaurantjes en veel clubs. Het land zelf is super mooi, wij hebben best veel van het land gezien en waren telkens verbaast hoe mooi het is en hoeveel verschillende landschappen er waren. De bevolking is ook super vriendenlijk en erg behulpzaam. Iedereen vind het leuk om even met je te praten, maar ze zijn totaal niet opdringerig.

Carlijn en ik hebben eigenlijk iedere dag samen gewerkt, wel probeerde we het een beetje te verdelen. Dat ik alsnog meer ging foccusen op het Women Empowerment project en Carlijn meer met Condomwise aan de slag ging. De accommodatie was heel erg fijn, het voelde echt als thuis. Er was wifi en warm water. De houselady is ook heel lief en gezellig.

Let's Go Africa vroeg tijdens onze stage een paar keer hoe het ging met ons, wat wel fijn was! Ook vond ik dat ik goed was voorbereid voordat we weg gingen.

 • Zou je andere mensen een ervaring met Let’s Go Africa aanraden?

Ja ik zou dat wel aanraden. Ik denk dat het heel handig is als je voor de eerste keer naar Afrika gaat. Je wordt goed begeleid en het voelt toch iets veiliger dan als je alles zelf moet regelen.

Lees meer

Carlijn Schouten
Oeganda
2020

Beoordeel onderstaande met 1-5 sterren

Algemene beoordeling van jouw Let’s Go Uganda stage: aantal sterren __4__

Beoordeling voorbereiding, organisatie en begeleiding LGA: aantal sterren __5__

Beoordeling opvang en begeleiding lokale partner: aantal sterren __4__

Ik vond het indrukwekkend om stage te lopen in een ontwikkelingsland zoals Oeganda. Ik liep stage in Kampala. Daar zie je echt beide werelden. Je ziet de arme sloppenwijken maar ook hele westerse dingen. Waardoor je niet altijd het idee had dat je in een ontwikkelingsland zat. Binnen de organisatie heb ik mij voornamelijk gericht op de twee projecten Condomwise en Health Choices. De werkzaamheden die daarbij kwamen kijken waren; workshops geven, workshops voorbereiden en project materiaal maken. Mijn stage heb ik als leuk en leerzaam ervaren. De betrokkenheid en samenwerking van de collega’s is groot. Ze waren erg blij met onze komst en stonden altijd voor ons klaar.

 • Wat vind je van de begeleiding door je contactpersoon van Let’s Go Africa?

Goed! Het is fijn dat je weet dat je op een goede plek terecht komt. Lastminute besloten wij om naar een ander guesthouse te gaan. Dit was geen probleem en werd goed opgelost. Tijdens ons verblijf in Oeganda was er ook goed contact!

Lees meer

Yvon van Sommeren
Ghana
2019

Ghana is een totaal andere wereld. Ik heb hier de eerste weken heel erg aan moeten wennen en sommige dingen zullen nooit wennen. Als blanke vrouw sta je in de schijnwerpers en dit kan soms intimiderend zijn. Ik vond het heel leerzaam maar vond het regelmatig ook frustrerend. Dit komt mede door de verschillen in cultuur en gewoontes. In nederland ben ik gewend om op tijd te werken, te plannen en veel aan het werk te zijn. In Ghana is dit het tegenovergestelde, mensen werken zonder klok, je zit vaak te wachten en hebt niet altijd het gevoel dat je iets kan bijdragen. Je moet het dus echt zien als een ervaring voor jezelf. Ik ben veel zelfstandiger geworden en kan situaties nu vaak op een andere manier bekijken. Het is cliché maar je gaat dingen echt meer waarderen. Als je uit je comfortzone wilt stappen en jezelf wilt ontwikkelen zou ik deze ervaring zeker aanraden! Ghana is een prachtig land met heel veel mooi en leuke plekken.De begeleiding door Let’s Go Africa was super. Ik heb een aantal keer contact gehad en er werd dan ook altijd gelijk actie ondernomen als er wat was.

Lees meer

Adrienne Halley
Ghana
2019

Ghana met zijn mensen was een prachtige ervaring. Het kan een heel chaotische plek zijn, maar op een goede manier. Ik vond de mensen erg gastvrij en aardig, zowel in de gemeenschap als in het ziekenhuis en op de school. Ik heb erg genoten van het werk, mensen ontmoeten en elke dag nieuwe ervaringen opdoen. Het is natuurlijk heel anders dan ander werk dat ik heb gedaan, in die zin dat de organisatie en de algemene manier van leven heel anders was dan wat ik gewend ben. Ik vond het echter geen uitdaging om me hieraan aan te passen. Ik vond het vooral erg leuk! Het project waaraan ik werkte (het ziekenhuis en de school) was echt een geweldige ervaring. De mensen zorgden ervoor dat ik me erg thuis voelde en waren uiterst behulpzaam wanneer ik het nodig had. In het ziekenhuis heb ik veel geleerd over de verschillen die bestaan ​​tussen ontwikkelde en onderontwikkelde ziekenhuizen en gezondheidszorgsystemen. Het werd me heel duidelijk dat hoewel de artsen en verpleegkundigen hard werken, het voor hen erg moeilijk kan zijn om kwaliteitszorg aan iedereen te bieden vanwege gebrek aan financiering en middelen. Ik heb ook veel geleerd over het onderwijssysteem in Ghana en hoe het gebrek aan schoolbenodigdheden een uitdaging voor veel gemeenschappen. De meeste kinderen gaan graag naar school en zijn leergierig. Ik heb ook veel over mezelf geleerd en hoe het is om te werken in een compleet andere cultuur. Vele mensen worstelen om te overleven, maar ze vinden nog steeds dingen om dankbaar voor te zijn en vinden manieren om elkaar te helpen. Ik vind dit een zeer belangrijke les voor iedereen. Er was veel toezicht en begeleiding op het project van zowel de projectmanager als het ziekenhuispersoneel. Ik waardeerde echt hoeveel iedereen me leek te willen helpen en me op mijn gemak stelden bij alles wat ik deed. Ik denk dat mijn belangrijkste advies zou zijn om te werken aan planning / timing. Ik denk dat de wachttijd het enige problematische aspect was, maar ik begrijp wel dat dit ook de cultuur is, en dit aspect had geen negatieve invloed op mijn ervaring. De begeleiding van Let’s Go Africa was erg goed! Ik voelde me goed voorbereid voordat ik ging en waardeerde het echt om regelmatig te worden gevraagd hoe het ging, terwijl ik daar was. LGA is een organisatie die stage en vrijwilligerswerk in Afrika heel eenvoudig maakt en geeft je een onvergetelijke ervaring in een prachtig land.

Lees meer

frequently asked questions

Waarom zou ik kiezen voor Let’s Go Africa (LGA)?

 • Ontstaan uit passie van Noor en Roel die beide sinds 2006 ervaring hebben met studeren, ontwikkelingswerk, reizen en leven in Afrika.
 • Alle landen en partner organisaties zijn persoonlijk bezocht en gescreend
 • Kleinschaligheid; geen extra personeel of kantoorkosten focus op persoonlijke ervaring
 • Goedkoper dan vrijwel alle andere organisaties in dezelfde programmalanden (gebleken uit onafhankelijk marktonderzoek in service prijs en accommodatiekosten)
 • Projectopdrachten en professionele vacatures op maat vanuit lokale behoeften om te streven naar duurzaamheid

Wat zit er in het service pakket van LGA?

 • Individuele projectbeschrijving die voldoet aan alle criteria (persoonlijk, jouw school en de partnerorganisatie)
 • Let’s Go Africa informatiegids
 • Voorbereiding en veiligheidsbijeenkomst voor jouw bestemming
 • Organisatie van accommodatie & transport
 • Visum, vaccinaties, verzekeringen, paspoort en vluchtboekingsassistentie
 • Airport pick up & introductie programma
 • Professionele supervisie en binnenlandse begeleiding
 • Constante snelle en directe communicatie met jouw contactpersoon
 • Informele feedbacksessie bij terugkomst
 • Let’s Go Africa certificaat bij voltooiing

Helpt LGA ook met vlucht/visum organiseren?

Yes, of course we assist with the cheapest options and easiest procedures.

Wat is het annuleringsbeleid?

 • Wanneer je zelf besluit te annuleren kom je in geen enkel geval in aanmerking voor een restitutie van de registratiekosten. Alleen wanneer LGA geen geschikte plek voor je kan vinden storten we de helft van de registratiekosten terug op je rekening.
 • Vergoeding van 50% van de LGA bemiddelingspakketkosten en 100% van de accommodatiekosten bij annulering uiterlijk 40 dagen voor vertrek voor LGA stagiaire/vrijwilliger/reiziger in kwestie, bij een van de volgende redenen voor annuleren:
 • Ziekte of ongevallenletsel, van dien aard dat gezien de lichamelijke en/of psychische toestand van de betrokkene ‘op medische indicatie’ niet aan de reis kan worden deelgenomen.
 • Ernstige ziekte, ernstig ongevallenletsel of overlijden van niet-meereizende familieleden in de eerste of tweede graad. Er moet sprake zijn van een zorgwekkende toestand, waarbij voor het leven van de betrokkene moet worden gevreesd.
 • Annulering met ander dan bovengenoemde redenen of binnen 40 dagen voor vertrek (ondanks bovenstaande redenen), geeft geen enkel recht op vergoeding van bemiddelingspakketkosten en/of accommodatiekosten betaald aan LGA of onze partners.

Kan ik ook mijn Minor doen in Afrika i.p.v. stage/vrijwilligerswerk?

Jazeker, allerlei Minor, buitenland studie en onderzoeksopdrachten zijn mogelijk.

Kan ik verschillende projecten combineren?

In overleg is er veel mogelijk, dus we horen graag je voorkeur!

Hebben jullie reis met vrijwilligerswerk combinatie opties?

In verschillende landen hebben we uitdagende combinatie pakketten. Neem voor meer informatie contact op met ons.

Bieden jullie ook reisservice aan en hoe werkt dat?

Ja, voor al onze programmalanden bieden we reisservice op maat aan. Stuur ons je voorkeur en wij creëren een flexibel schema met accommodatie, transport, vol methighlights allemaal uit persoonlijke ervaring.

Wat is de minimum leeftijd?

18 jaar. Maar we kunnen in sommige gevallen of onder begeleiding van een volwassene uitzonderingen bespreken.

Kunnen we ook in tweetallen of groepen gaan?

Zeker, dit is zelfs aan te raden.

Moet ik Nederlander zijn om deel te nemen?

Nee, iedereen die naar Afrika wil gaan is welkom om ons te benaderen.

Ik ben afgestudeerd/gepensioneerd of neem een sabbatical, kan ik een project via LGA doen?

Absoluut! Mensen met ervaring zijn vaak extra waardevol bij onze projecten.

Have a cookie

Let’s Go Africa uses Google Analytics to help us understand how you use the site and ways that we can improve your experience.