Verhalen

Justien Dreischor
Botswana
2018

Algemene beoordeling van mijn Let’s Go Botswana ervaring: 7. Het was echt een fantastische ervaring, een eye opener voor mij. Ik gaf presentaties bij de primary en secondary school. Tussendoor werkte ik op verschillende projecten zoals; organiseren van een fiets wedstrijd voor de kids, portfolio voor de voetbal spelers, gezondheidshandleiding, een tuin oprichten, excursie organiseren voor de kids. De accommodatie was niet helemaal wat ik had verwacht en de programma's van de organisatie waren lang niet allemaal actief. Ik was wel voldoende voorbereid door LGA, Roel was goed geïnformeerd over Botswana. Wat zal je voor altijd bij blijven? De liefde die ik heb ontwikkelt voor hun en vice versa. Ik vond dat mijn begeleider mij ondersteunde in alles wat ik wilde doen tijdens mijn stage periode. Integendeel gebeurde dit iets minder met zijn eigen werknemers, wat echt jammer is gezien hun goede ideeën. Zou je zelf nog een keer een reis, vrijwilligerswerk of stage regelen via Let’s Go Africa? Ja, want ik had een leuke ervaring. Ik zou graag nog meer willen leren van Afrika.

Lees meer

Merel Faassen
Zuid Afrika
2018

Algemene beoordeling van mijn Let’s Go South Africa stage: 8! Zuid-Afrika heb ik echt ervaren als een fantastisch land dat zo divers is dat de verbazingen bleven komen. Vooral de natuur is zo mooi en de mensen zijn erg aardig. Van te voren hebben wij een hele hoop waarschuwingen gehad, hierdoor was ik (wat niet slecht is) erg voorzichting en afwachtend op het begin bij de bevolking. Er waren natuurlijk ook heftige momenten zoals het zien van de vele townships en kindjes die op straat leven. Dus er zitten absoluut moeilijke dingen aan stage lopen in een ontwikkelingsland maar dat maakt het extra mooi om te zien hoe blij ze zijn met jou. Ik heb geleerd als fysiotherapeut met patienten te werken waarmee soms erg moeilijk te communiceren is maar hier toch een band mee op te bouwen. Wat ik erg goed vond is de voorbereiding met met betrekking tot de veiligheid en het verblijf en de accommodatie was top. Bovendien zijn we erg goed begeleid door de mensen die daar werkten zoals de sisters en de leidinggevende. Als je van flexibiliteit houdt en avontuur zou ik het zeker aanraden aan mensen.

Lees meer

Vincent Devers
Ghana
2018

Stage lopen in Ghana was een zeer aparte en bijzondere ervaring, die me heeft verrijkt en voor altijd zou bijblijven. Op technisch en administratief vlak vrij achterstaand op Europa, wat zorgt voor veel mogelijkheid tot verbeteringen. Ghana is een veilig land met vriendelijke bevolking en heel gastvrij. De accommodatie was vrij basic, maar zeker voldoende. De mensen ontvangen je met open armen en staan steeds voor je klaar. Het project was niet echt wat er voorgesteld werd op papier, weinig begeleiding binnen het bedrijf. Ik had wel gedacht dat de communicatie binnen het bedrijf makkelijker zou gaan, maar dit was niet altijd het geval. Dit zorgt er dan wel weer voor dat je zelf het heft in eigen handen moet nemen en opzoek moet gaan naar manieren waarop jij je bijdrage kan leveren. Ik heb veel bijgeleerd over het waterzuiveringsproces en hoe problemen opgelost worden op de Ghanese manier. Vaak zijn de problemen van grote omvang waardoor je deze enkel op papier kan uitvoeren. Ik heb ook veel geleerd over de mentaliteit van het Ghanese volk, over het land en de cultuur. Bijvoorbeeld de openheid van het volk en de grote verschillen tussen arm en rijk.

Lees meer

Viktor van den Assem
Zuid Afrika
2018

Algemene beoordeling van mijn Let’s Go South Africa stage: 8! We hebben gewerkt in het hospice van New Hope Care als fysiotherapeut. Twee dagen in de week behandelden we hier drie vaste patiënten die we begeleiden met bewegen en stretchten hun ledematen. Daarbij gingen we op dinsdag mee met een zuster op huisbezoek in de community’s. Ik vond de begeleiding heel prettig. Van begin tot eind. We hebben gelukkig geen problemen gehad in Zuid Afrika dus wat dat betreft hebben we Let's Go Africa niet nodig gehad. Maar daarnaast is de interesse groot en vind ik dat de organisatie goed in elkaar steekt. De charme zit ‘m in het persoonlijke contact en de grootte van de organisatie. Het is niet te massaal en ik heb zo ook meer het idee dat het doel gerechtvaardigd wordt. Jullie zouden het eventueel nog iets makkelijker kunnen maken om LGA te vinden op internet. . Ik zou voor nieuwe vrijwilligers (fysio’s) adviseren om vanaf het begin een plan klaar te hebben qua werk en wat er van ze verwacht word.

Lees meer

frequently asked questions

Waarom zou ik kiezen voor Let’s Go Africa (LGA)?

 • Ontstaan uit passie van Noor en Roel die beide sinds 2006 ervaring hebben met studeren, ontwikkelingswerk, reizen en leven in Afrika.
 • Alle landen en partner organisaties zijn persoonlijk bezocht en gescreend
 • Kleinschaligheid; geen extra personeel of kantoorkosten focus op persoonlijke ervaring
 • Goedkoper dan vrijwel alle andere organisaties in dezelfde programmalanden (gebleken uit onafhankelijk marktonderzoek in service prijs en accommodatiekosten)
 • Projectopdrachten en professionele vacatures op maat vanuit lokale behoeften om te streven naar duurzaamheid

Wat zit er in het service pakket van LGA?

 • Individuele projectbeschrijving die voldoet aan alle criteria (persoonlijk, jouw school en de partnerorganisatie)
 • Let’s Go Africa informatiegids
 • Voorbereiding en veiligheidsbijeenkomst voor jouw bestemming
 • Organisatie van accommodatie & transport
 • Visum, vaccinaties, verzekeringen, paspoort en vluchtboekingsassistentie
 • Airport pick up & introductie programma
 • Professionele supervisie en binnenlandse begeleiding
 • Constante snelle en directe communicatie met jouw contactpersoon
 • Informele feedbacksessie bij terugkomst
 • Let’s Go Africa certificaat bij voltooiing

Helpt LGA ook met vlucht/visum organiseren?

Yes, of course we assist with the cheapest options and easiest procedures.

Wat is het annuleringsbeleid?

 • Wanneer je zelf besluit te annuleren kom je in geen enkel geval in aanmerking voor een restitutie van de registratiekosten. Alleen wanneer LGA geen geschikte plek voor je kan vinden storten we de helft van de registratiekosten terug op je rekening.
 • Vergoeding van 50% van de LGA bemiddelingspakketkosten en 100% van de accommodatiekosten bij annulering uiterlijk 40 dagen voor vertrek voor LGA stagiaire/vrijwilliger/reiziger in kwestie, bij een van de volgende redenen voor annuleren:
 • Ziekte of ongevallenletsel, van dien aard dat gezien de lichamelijke en/of psychische toestand van de betrokkene ‘op medische indicatie’ niet aan de reis kan worden deelgenomen.
 • Ernstige ziekte, ernstig ongevallenletsel of overlijden van niet-meereizende familieleden in de eerste of tweede graad. Er moet sprake zijn van een zorgwekkende toestand, waarbij voor het leven van de betrokkene moet worden gevreesd.
 • Annulering met ander dan bovengenoemde redenen of binnen 40 dagen voor vertrek (ondanks bovenstaande redenen), geeft geen enkel recht op vergoeding van bemiddelingspakketkosten en/of accommodatiekosten betaald aan LGA of onze partners.

Kan ik ook mijn Minor doen in Afrika i.p.v. stage/vrijwilligerswerk?

Jazeker, allerlei Minor, buitenland studie en onderzoeksopdrachten zijn mogelijk.

Kan ik verschillende projecten combineren?

In overleg is er veel mogelijk, dus we horen graag je voorkeur!

Hebben jullie reis met vrijwilligerswerk combinatie opties?

In verschillende landen hebben we uitdagende combinatie pakketten. Neem voor meer informatie contact op met ons.

Bieden jullie ook reisservice aan en hoe werkt dat?

Ja, voor al onze programmalanden bieden we reisservice op maat aan. Stuur ons je voorkeur en wij creëren een flexibel schema met accommodatie, transport, vol methighlights allemaal uit persoonlijke ervaring.

Wat is de minimum leeftijd?

18 jaar. Maar we kunnen in sommige gevallen of onder begeleiding van een volwassene uitzonderingen bespreken.

Kunnen we ook in tweetallen of groepen gaan?

Zeker, dit is zelfs aan te raden.

Moet ik Nederlander zijn om deel te nemen?

Nee, iedereen die naar Afrika wil gaan is welkom om ons te benaderen.

Ik ben afgestudeerd/gepensioneerd of neem een sabbatical, kan ik een project via LGA doen?

Absoluut! Mensen met ervaring zijn vaak extra waardevol bij onze projecten.

Have a cookie

Let’s Go Africa uses Google Analytics to help us understand how you use the site and ways that we can improve your experience.