Tanzania

Tanzania is het grootste land in Oost Afrika en ligt vlak onder de evenaar. Het is een geweldig mooi land met extreme natuurlijke contrasten; van de besneeuwde top van de Kilimanjaro (dak van Afrika), tot aan de oneindige vlaktes van de Serengeti en de puur witte stranden van het eiland Zanzibar.

Tanzania heeft een enorme culturele rijkdom; archeologische onderzoeken hebben uitgewezen dat er een lange historie is die terug gaat naar de allereerste mens op aarde. Cultureel gezien is het al vele jaren een ontmoetingsplek van verschillende culturen waaronder de traditionele Maasai. Funfact; Freddie Mercury, van de band Queen, is geboren in Zanzibar, Tanzania. Onze partner projecten bevinden zich rondom Arusha.


Veiligheid:

Het contrast tussen arm en rijk in Tanzania is groot als je bepaalde wijken in de grote steden vergelijkt met de plattelandsdorpjes. Het land is politiek stabiel en de criminaliteit is vrij laag, maar er kan natuurlijk nog steeds iets voorkomen zoals overal ter wereld. We kunnen je dus geen 100% veiligheidsgarantie geven. Maar geen reden tot zorgen, want wij regelen wel dat je verblijft en werkt in een veilig gebied. De nodige voorzichtigheid en alertheid is aan te raden zoals gebruikelijk tijdens reizen en verblijven in het buitenland. Tijdens onze speciale veiligheidssessie zullen we je bewust maken van alle do’s en don’ts in Tanzania.

Supervisie en begeleiding:

Voor Let’s Go Tanzania is Roel jouw contactpersoon waarmee je de voorbereiding en organisatie van je reis doet. Hij is woonachtig in Nederland, maar heeft vele jaren woon en werkervaring in Afrika. Supervisie en begeleiding in Tanzania wordt verzorgd door betrouwbare stafleden van Let’s Go Africa’s partnerorganisaties. Wij werken samen met gekwalificeerde professionals op Bachelor en Master niveau die jou assisteren bij je project en je studieopdrachten.

Introductie:

De projectorganisatie in Tanzania wordt vooraf ingelicht over jouw komst met persoonlijke informatie, voorkeuren, projectplan, aankomstdatum en duur van jouw verblijf. De partnerorganisatie en jouw supervisor in Tanzania brengen jou bij aankomst naar je woon/werkplek en zorgen voor geschikte werk- en leefomstandigheden. De eerste dagen wordt je rondgeleid en laten ze je kennis maken met de lokale levensstijl, cultuur en zorgen ze dat je welkom, veilig en comfortabel voelt tijdens de rest van je verblijf.

Accommodatie:

Je kan dichtbij jouw project verblijven in een internationaal vrijwilligershuis. Neem contact op voor de mogelijkheden en kosten.

Vragen of problemen:

Wanneer je vragen of problemen hebt tijdens jou verblijf die je niet kunt oplossen met je lokale supervisor, dan is Roel altijd bereid om daarbij te helpen. Met zijn persoonlijke werk- en leef ervaring in Afrika, zal Roel zijn uiterste best doen om jou een overweldigende ervaring te laten beleven in Tanzania.

Have a cookie

Let’s Go Africa uses Google Analytics to help us understand how you use the site and ways that we can improve your experience.