Swaziland

Houd jij van natuur, dieren en vriendelijke mensen? Swaziland is Afrika’s laatste echte monarchie die in een unieke wijze is verweven met de Swazi cultuur en tradities. Het is een geweldig bergachtig koninkrijk met de grote 5 (leeuw, olifant, luipaard, neushoorn en buffel), dat ieders hart veroverd als je open staat om het te ervaren.

Swaziland heeft een rijke cultuur en historie met de vriendelijkste mensen die je ooit zult ontmoeten. Het is het kleinste land van het zuidelijk halfrond met Mbabane als hoofdstad, bekend om interessante activiteiten, avontuurlijke uitstapjes en extreme sporten. Swaziland heeft een relatief goed ontwikkelde infrastructuur en een vredige historie en reputatie.

Veiligheid:

Het contrast tussen arm en rijk in Swaziland is groot als je bepaalde wijken in de grote steden vergelijkt met de plattelandsdorpjes. Het land is politiek stabiel en de criminaliteit in Swaziland vrij laag als je het vergelijkt met Zuid Afrika, maar kan natuurlijk nog steeds voorkomen zoals overal ter wereld. We kunnen je dus geen 100% veiligheidsgarantie geven. Maar geen reden tot zorgen, want wij regelen wel dat je verblijft en werkt in een veilig gebied. De nodige voorzichtigheid en alertheid is aan te raden zoals gebruikelijk tijdens reizen en verblijven in het buitenland. Tijdens onze speciale veiligheidssessie zullen we je bewust maken van alle do’s en don’ts in Swaziland.

Supervisie en begeleiding:

Voor Let’s Go Swaziland is Roel jouw contactpersoon waarmee je de voorbereiding en organisatie van je reis doet. Hij is woonachtig in Nederland, maar heeft vele jaren woon en werkervaring in Afrika. Supervisie en begeleiding in Swaziland wordt verzorgd door betrouwbare stafleden van Let’s Go Africa’s partnerorganisaties. Wij werken samen met gekwalificeerde professionals op Bachelor en Master niveau die jou assisteren bij je project en je studieopdrachten.

Introductie:

De projectorganisatie in Swaziland wordt vooraf ingelicht over jouw komst met persoonlijke informatie, voorkeuren, projectplan, aankomstdatum en duur van jouw verblijf. De partnerorganisatie en jouw supervisor in Swaziland brengen jou bij aankomst naar je woon/werkplek en zorgen voor geschikte werk- en leefomstandigheden. De eerste dagen wordt je rondgeleid en laten ze je kennis maken met de lokale levensstijl, cultuur en zorgen ze dat je welkom, veilig en comfortabel voelt tijdens de rest van je verblijf.

Accommodatie:

Je kan dichtbij jouw project verblijven in een in een mooi hostel met andere vrijwilligers. Neem contact op voor de mogelijkheden en kosten.

Vragen of problemen: Wanneer je vragen of problemen hebt tijdens jou verblijf die je niet kunt oplossen met je lokale supervisor, dan is Roel altijd bereid om daarbij te helpen. Met zijn persoonlijke werk- en leef ervaring in Afrika, zal Roel zijn uiterste best doen om jou een overweldigende ervaring te laten beleven in Swaziland.

Have a cookie

Let’s Go Africa uses Google Analytics to help us understand how you use the site and ways that we can improve your experience.