Reviews

Noortje Steketee
Oeganda
2020

Beoordeel onderstaande met 1-5 sterren

Algemene beoordeling van jouw Let’s Go Uganda stage: aantal sterren 5

Beoordeling voorbereiding, organisatie en begeleiding LGA: aantal sterren 4,5

Beoordeling opvang en begeleiding lokale partner: aantal sterren 4

Ik heb het land als heel erg leuk ervaren, voelde mij gelijk thuis en heb mij er nog nooit onveilig gevoeld. Kampala is een erg leuke stad met veel dingen te doen, vooral veel leuke restaurantjes en veel clubs. Het land zelf is super mooi, wij hebben best veel van het land gezien en waren telkens verbaast hoe mooi het is en hoeveel verschillende landschappen er waren. De bevolking is ook super vriendenlijk en erg behulpzaam. Iedereen vind het leuk om even met je te praten, maar ze zijn totaal niet opdringerig.

Carlijn en ik hebben eigenlijk iedere dag samen gewerkt, wel probeerde we het een beetje te verdelen. Dat ik alsnog meer ging foccusen op het Women Empowerment project en Carlijn meer met Condomwise aan de slag ging. De accommodatie was heel erg fijn, het voelde echt als thuis. Er was wifi en warm water. De houselady is ook heel lief en gezellig.

Let's Go Africa vroeg tijdens onze stage een paar keer hoe het ging met ons, wat wel fijn was! Ook vond ik dat ik goed was voorbereid voordat we weg gingen.

 • Zou je andere mensen een ervaring met Let’s Go Africa aanraden?

Ja ik zou dat wel aanraden. Ik denk dat het heel handig is als je voor de eerste keer naar Afrika gaat. Je wordt goed begeleid en het voelt toch iets veiliger dan als je alles zelf moet regelen.

Lees meer

Aron Ibrahim
Botswana
2020

Business stage in Gabarone Botswana

Beoordeel onderstaande met 1-5 sterren

Algemene beoordeling van jouw Let’s Go Botswana ervaring: 5 sterren

Beoordeling voorbereiding, organisatie en begeleiding LGA: 5 sterren

Beoordeling opvang en begeleiding lokale partner: 5 sterren

Hoe heb je het land Botswana en haar bevolking ervaren?

Zeer goede ervaring, vooral het noorden van het land is prachtig. De mensen zijn zeer vriendelijke en makkelijk om in contact mee te komen.

Waar heb je je mee bezig gehouden op het project in Botswana?

Onderzoek en aanbevelingen naar de funding opties voor de organisatie. Ik mocht soms mee naar evenementen waar andere NGOs en overheidsinstituten ook aanwezig waren. Verder heb ik ook mee mogen kijken hoe bijvoorbeeld een projectplan wordt gemaakt. Dit betekent dat ik mee ging met vergaderingen waar uitgelegd werd hoe een project word geimplementeerd, waar het geld vandaan komt en wanneer het project geslaagd is.

Hoe heb je de accommodatie en host ervaren?

De accommodatie was perfect, de familie waar ik verbleef was erg gastvrij. Houd er wel rekening mee dat ze alcohol drinken, voornamelijk in het weekend. Voor mij was dat geen probleem, ik voelde mij ook verder niet verplicht om daar altijd aan mee te doen, maar misschien kan dit voor andere mensen wel lastig zijn.

De begeleiding van Roel was ook heel goed. Hij appte me regelmatig om te kijken hoe het met mij ging en met mijn schoolopdracht.

Lees meer

Carlijn Schouten
Oeganda
2020

Beoordeel onderstaande met 1-5 sterren

Algemene beoordeling van jouw Let’s Go Uganda stage: aantal sterren __4__

Beoordeling voorbereiding, organisatie en begeleiding LGA: aantal sterren __5__

Beoordeling opvang en begeleiding lokale partner: aantal sterren __4__

Ik vond het indrukwekkend om stage te lopen in een ontwikkelingsland zoals Oeganda. Ik liep stage in Kampala. Daar zie je echt beide werelden. Je ziet de arme sloppenwijken maar ook hele westerse dingen. Waardoor je niet altijd het idee had dat je in een ontwikkelingsland zat. Binnen de organisatie heb ik mij voornamelijk gericht op de twee projecten Condomwise en Health Choices. De werkzaamheden die daarbij kwamen kijken waren; workshops geven, workshops voorbereiden en project materiaal maken. Mijn stage heb ik als leuk en leerzaam ervaren. De betrokkenheid en samenwerking van de collega’s is groot. Ze waren erg blij met onze komst en stonden altijd voor ons klaar.

 • Wat vind je van de begeleiding door je contactpersoon van Let’s Go Africa?

Goed! Het is fijn dat je weet dat je op een goede plek terecht komt. Lastminute besloten wij om naar een ander guesthouse te gaan. Dit was geen probleem en werd goed opgelost. Tijdens ons verblijf in Oeganda was er ook goed contact!

Lees meer

Anne van den Heuvel
Ghana
2019

Beoordeling 1-5 sterren:
Algemene beoordeling van jouw Let’s Go Ghana ervaring: 4
Beoordeling voorbereiding, organisatie en begeleiding LGA: 5
Beoordeling opvang en begeleiding lokale partner: 4

Ik vond het geweldig om stage te lopen in een ontwikkelingsland. Ghana is een prachtig land, de mensen zijn ontzettend lief en willen zorgen dat je je zo goed mogelijk voelt tijdens je verblijf. Ik heb een beetje moeite gehad met de tunnelvisie van de mensen. Meningen van anderen werden vaak genegeerd en alles werd besloten vanuit de religie. Dat vond ik soms lastig omdat ik vaak een andere mening had dan de lokale mensen. Ik vind het super belangrijk dat kinderen eerlijke kansen krijgen en ben het helemaal eens met de missie van het lokale project. Ik heb gewerkt aan de analfabetisme onder de kinderen en heb voorlichtingen gegeven over verschillende gezondheidssituaties. Het eten wat ik kreeg van de gastmoeder was super en er is goed rekening gehouden met mijn allergieen. De begeleiding lokaal was goed alleen soms is het wat lastig om echt contact te hebben. Soms kreeg ik het idee dat er niet echt belangstelling was voor mij en vaak werden dingen beloofd maar gebeurde niet. Ik ben heel tevreden over het contact met Let’s Go Africa. Regelmatig werd gevraagd hoe het ging en ik hebben de volledige 11 weken contact gehad met Noor.

Lees meer

frequently asked questions

Waarom zou ik kiezen voor Let’s Go Africa (LGA)?

 • Ontstaan uit passie van Noor en Roel die beide sinds 2006 ervaring hebben met studeren, ontwikkelingswerk, reizen en leven in Afrika.
 • Alle landen en partner organisaties zijn persoonlijk bezocht en gescreend
 • Kleinschaligheid; geen extra personeel of kantoorkosten focus op persoonlijke ervaring
 • Goedkoper dan vrijwel alle andere organisaties in dezelfde programmalanden (gebleken uit onafhankelijk marktonderzoek in service prijs en accommodatiekosten)
 • Projectopdrachten en professionele vacatures op maat vanuit lokale behoeften om te streven naar duurzaamheid

Wat zit er in het service pakket van LGA?

 • Individuele projectbeschrijving die voldoet aan alle criteria (persoonlijk, jouw school en de partnerorganisatie)
 • Let’s Go Africa informatiegids
 • Voorbereiding en veiligheidsbijeenkomst voor jouw bestemming
 • Organisatie van accommodatie & transport
 • Visum, vaccinaties, verzekeringen, paspoort en vluchtboekingsassistentie
 • Airport pick up & introductie programma
 • Professionele supervisie en binnenlandse begeleiding
 • Constante snelle en directe communicatie met jouw contactpersoon
 • Informele feedbacksessie bij terugkomst
 • Let’s Go Africa certificaat bij voltooiing

Helpt LGA ook met vlucht/visum organiseren?

Yes, of course we assist with the cheapest options and easiest procedures.

Wat is het annuleringsbeleid?

 • Wanneer je zelf besluit te annuleren kom je in geen enkel geval in aanmerking voor een restitutie van de registratiekosten. Alleen wanneer LGA geen geschikte plek voor je kan vinden storten we de helft van de registratiekosten terug op je rekening.
 • Vergoeding van 50% van de LGA bemiddelingspakketkosten en 100% van de accommodatiekosten bij annulering uiterlijk 40 dagen voor vertrek voor LGA stagiaire/vrijwilliger/reiziger in kwestie, bij een van de volgende redenen voor annuleren:
 • Ziekte of ongevallenletsel, van dien aard dat gezien de lichamelijke en/of psychische toestand van de betrokkene ‘op medische indicatie’ niet aan de reis kan worden deelgenomen.
 • Ernstige ziekte, ernstig ongevallenletsel of overlijden van niet-meereizende familieleden in de eerste of tweede graad. Er moet sprake zijn van een zorgwekkende toestand, waarbij voor het leven van de betrokkene moet worden gevreesd.
 • Annulering met ander dan bovengenoemde redenen of binnen 40 dagen voor vertrek (ondanks bovenstaande redenen), geeft geen enkel recht op vergoeding van bemiddelingspakketkosten en/of accommodatiekosten betaald aan LGA of onze partners.

Kan ik ook mijn Minor doen in Afrika i.p.v. stage/vrijwilligerswerk?

Jazeker, allerlei Minor, buitenland studie en onderzoeksopdrachten zijn mogelijk.

Kan ik verschillende projecten combineren?

In overleg is er veel mogelijk, dus we horen graag je voorkeur!

Hebben jullie reis met vrijwilligerswerk combinatie opties?

In verschillende landen hebben we uitdagende combinatie pakketten. Neem voor meer informatie contact op met ons.

Bieden jullie ook reisservice aan en hoe werkt dat?

Ja, voor al onze programmalanden bieden we reisservice op maat aan. Stuur ons je voorkeur en wij creëren een flexibel schema met accommodatie, transport, vol methighlights allemaal uit persoonlijke ervaring.

Wat is de minimum leeftijd?

18 jaar. Maar we kunnen in sommige gevallen of onder begeleiding van een volwassene uitzonderingen bespreken.

Kunnen we ook in tweetallen of groepen gaan?

Zeker, dit is zelfs aan te raden.

Moet ik Nederlander zijn om deel te nemen?

Nee, iedereen die naar Afrika wil gaan is welkom om ons te benaderen.

Ik ben afgestudeerd/gepensioneerd of neem een sabbatical, kan ik een project via LGA doen?

Absoluut! Mensen met ervaring zijn vaak extra waardevol bij onze projecten.

Have a cookie

Let’s Go Africa uses Google Analytics to help us understand how you use the site and ways that we can improve your experience.