Project details

Land

Categorie

Animals

Animals

Start periode

Flexible, arrival preferably Saturday

Minimale verblijfsduur

4 weken

Aantal personen

6 people

Vakgebieden

Animal studies, Forestry, Marine Biology, Geography, Biology, Research, Zoology, Education, History, Palaeontology, Conservation, Ecology, Environmental, Nature studies


Land

Categorie

Animals

Animals

Start periode

Flexible, arrival preferably Saturday

Minimale verblijfsduur

4 weken

Aantal personen

6 people

Vakgebieden

Animal studies, Forestry, Marine Biology, Geography, Biology, Research, Zoology, Education, History, Palaeontology, Conservation, Ecology, Environmental, Nature studies

Vrijwilligerswerk

Giant land Tortoise Conservation volunteer project Rodrigues

Our valued partner has over 15 years’ experience of facilitating students and volunteers all over Mauritius. Rodrigues is a very small, but intriguing island around 560km East of Mauritius. This is a conservation and ecotourism venture aiming at restoring the original lowland native forest of Rodrigues and the re-introduction of giant land tortoises. You can assist within tortoise husbandry, reforestation, administrative work of the Reserve, assist scientists with their field works, prepare talks for school children and recording of historical documents

Project omschrijving
De vacature
De faciliteiten
De kosten

Vacature eisen

 • Passionate and capable in your field
 • Respectful, social and solidarity are your values
 • Serious and motivated to contribute to the local organization

Stories

74 beoordelingen met een gemiddeld cijfer van 4.8 / 5.

Mozambique
2023

Mijn avontuur in Tofo, Mozambique was een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Ik heb, voor mijn opleiding biologie, 10 weken als vrijwilliger meegelopen in het mariene onderzoekscentrum en de bijbehorende duikschool.
Ik heb tijdens deze reis enorm veel geleerd. Zo heb ik tientallen keren gedoken en oceaan safari’s gehad waarmee we de meest prachtige dieren en koraalriffen hebben kunnen zien. De onderwaterwereld van Mozambique is werkelijk adembenemend.
Tijdens mijn tijd in Mozambique heb ik niet alleen de natuurlijke schoonheid van het land leren kennen, maar ook de sociale en economische realiteit. Het heeft me zeer bewust gemaakt van de privileges die we in Nederland hebben en heeft mijn perspectief op de wereld veranderd.
Een van de meest waardevolle aspecten van deze reis was het feit dat ik vrienden heb gemaakt voor het leven. De mensen die ik ontmoette, zowel medereizigers als lokale bewoners, hebben mijn reis nog specialer gemaakt. De gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale bevolking hebben me diep ontroerd, en ik voelde me te allen tijde veilig en welkom in dit prachtige land.
Roel van Let's Go Africa verdient een speciale vermelding. Zijn professionele begeleiding en zorgzaamheid hebben de reis naadloos en zorgeloos gemaakt. Dankzij zijn expertise was alles altijd duidelijk en georganiseerd.
Al met al kan ik met overtuiging zeggen dat deze reis naar Tofo, Mozambique met Let's Go Africa een levensveranderende ervaring was. Ik zou het absoluut iedereen aanraden die op zoek is naar avontuur, persoonlijke groei en een diepgaande kennismaking met een prachtig land en zijn gastvrije mensen. Het was een reis vol ontdekkingen, vriendschap en onvergetelijke momenten.

2023

Stage lopen in Tanzania is een zeer verrijkende, eye-openende en levensveranderende ervaring. Tijdens mijn stage kreeg ik bij het project niet alleen de kans om veel te leren over recht en mensenrechten, maar ook om echt meeslepende culturele ervaringen op te doen, actief deel te nemen aan de gemeenschap en te communiceren met de lokale bevolking, betekenisvolle verbindingen te leggen en interculturele communicatie in de praktijk brengen. Hierdoor kon ik een breder perspectief krijgen, begrijpen wie ze zijn en de manier waarop ze leven, en leren over hun praktijken, tradities, waarden, talen, voedsel, overtuigingen en manieren om naar de wereld te kijken. Maar de grootste leerervaring lag ongetwijfeld op het gebied van de persoonlijke aspecten. Ik geloof echt dat het plaatsen van onszelf in ongemakkelijke of onbekende situaties leidt tot groei, en dat is precies wat er is gebeurd. Het klinkt misschien eng en uitdagend, maar dat is wanneer Let's Go Africa in het spel komt.
Een van de belangrijkste redenen waarom ik voor Let's Go Africa heb gekozen, is vanwege het gevoel van 'nabijheid', betrouwbaarheid en zekerheid dat ik voelde. In het verleden heb ik veel moeilijkheden ondervonden bij het plannen van stages of uitwisselingsprogramma's vanwege het gebrek aan oriëntatie, hulp en betrokkenheid van de coach, waardoor ik soms in vervelende situaties terechtkwam. Ik was dus op zoek naar een organisatie die nauw contact kon bieden met de supervisor, hulp, begeleiding, training… Bovendien werk ik liever met kleinschalige en persoonlijke organisaties dan met de meest commerciële, omdat ik het gevoel heb dat ze een sterkere band hebben met het project en de gemeenschap. Ik geloof ook dat sommige van deze meer commerciële organisaties een soort toeristische attractie aan het worden zijn, die zich meer richten op het maken van geldelijke winst dan op het rekening houden met de behoeften van de stagiair en het bieden van daadwerkelijke hulp.
Kortom, ik was op zoek naar veiligheid en zekerheid, en dat is precies wat Let's Go Africa mij heeft geboden.

Image

frequently asked questions

Is het veilig in het Afrikaanse land waar ik heen wil?

Ieder programmaland is anders qua veiligheid, maar in de landen van onze projecten is normaal gesproken politieke stabiliteit en we houden altijd nauw contact hierover met onze partners. Criminaliteit verschilt per land en hier gaan we dan ook uitgebreid op in bij ons veiligheidsgesprek voor vertrek. We kunnen nooit garanties afgeven, maar doen er natuurlijk alles aan om je verblijf zo veilig mogelijk te maken samen met de lokale begeleiders.

Ik wil graag (als vrouw) alleen naar Afrika gaan, kan dat?

Jazeker, alleen is het ene land/partnerproject wel meer geschikt dan de ander. Hier geven we graag persoonlijk advies over.

Hoe kan ik mij voorbereiden omtrent veiligheid?

Lees je goed in over de veiligheid in het land waar je heen gaat tevens in onze brochure. Neem het veiligheidsadvies tijdens het laatste gesprek van LGA zeer serieus. Volg altijd het advies op van de lokale begeleiders en liever te voorzichtig dan te naïef!

Kan ik een project doen met kwetsbare kinderen?

 • Jazeker, maar er moet wel gewerkt worden volgens bepaalde richtlijnen ter bescherming van de kinderen.
 • Wij werken NIET met weeshuizen aangezien er wereldwijd veel opspraak is en we hierin geen risico willen lopen. Wel kan het zijn dat er binnen scholen naschoolse opvang is voor onder andere wees- en kwetsbare kinderen waar je mee werkt.
 • I.v.m. eventuele hechtingsproblematiek bij kinderen is van belang dat je geen zorgtaken op je neemt of overneemt van lokale verzorgers en dat je duidelijk bent naar de kinderen dat je er tijdelijk bent om ze te begeleiden en te spelen en na bepaalde tijd weer terug naar huis gaat. Houd een professionele afstand.

Wat is jullie beleid om de rechten van het kind te beschermen?

 • Screening: er wordt zorgvuldig gekeken met wie we gaan samenwerken door achtergrond, werkervaring en eventueel referenties te checken.
 • Persoonlijk contact: door middel van regelmatig contact voor vertrek per email en in persoon, weten we wie we sturen.
 • Overeenkomsten: naast de informatiebrochure verplichten we iedereen om een stage/vrijwilligersovereenkomst te tekenen waarin we alle afspraken hebben staan die de uitgangspunten zijn van ons beleid. Daarbij verstrekken we een informatie folder van Better Care Network over het werken met kwetsbare kinderen in het buitenland.
 • Code of Conduct: document die we iedereen vooraf laten tekenen waarin we alle ethische richtlijnen hebben opgenomen.
 • Verklaring Omtrent Gedrag: vrijwilligers/stagiaires zijn verplicht om dit voor vertrek op te vragen bij de gemeente en aan ons te overhandigen om eventuele betrokkenheid met politie/justitie meteen duidelijk te krijgen. Onze lokale partnerorganisaties kunnen dit ook vereisen. Geen V.O.G., geen stage/werkplek!
MA. Roel van Hout
Let’s connect
MA. Roel van Hout
General Manager Let’s Go Africa

Daag jezelf uit door tijdelijk uit je comfortzone te stappen


Maak een verschil door een projectbeschrijving voortkomend uit lokale behoeften


Werk samen met de lokale gemeenschap voor een betere toekomst

Have a cookie

Let’s Go Africa gebruikt Google Analytics om te begrijpen hoe je de site gebruikt en manieren te vinden om je ervaring te verbeteren.